17 дребни, но коварни навици, които изцеждат енергията Ви

17 дребни, но коварни навици, които изцеждат енергията Ви | Диана

Бъдете шофьори на живота си, а не пътници.

Нашите навици са това, което представляваме. Ако практикуваме положителни ежедневни навици, създаваме у себе си положителна и смислена посока на движение. Когато обаче те са негативни и вредни, се събуждаме всеки ден в дълбока дупка, едновременно с това чудейки се как сме се озовали там.

Ключът е да разберем как навиците могат да ни бъдат от помощ и да допринесат за положителното развитие в живота ни, съобщи Profit.bg.

Представяме ви няколко често практикувани „вредни навици“, които буквално пресушават енергията ни, предизвиквайки повече зло, отколкото добро.

1. Не приключвате делата си

Да, това е навик. Дали иде реч за изхвърляне на боклука или обещание за нещо – и в двата случая става дума за един и същи навик – да не приключвате нещата, които планирате. Това, което не осъзнавате, е, че по този начин си създавате повече работа.

2. Возите се, вместо да карате

Тази метафора илюстрира работната етика – да се „возиш“ в автобуса е много по-различно от това да го „караш“.  Бъдете шофьори, а не пътници. Обратно на популярното мнение, така ще се чувствате активни и жизнени.

3. Не отделяте време за сън

Състезанието „аз работя повече и спя по-малко от теб“ е измамно. Хората по природа трябва да спят. Сънят е нужен, за да функционира тялото. И да не искате, по някое време ще заспите. Затова е добре да разполагате с ясен график. Нека сънят бъде приоритет.

4. Изричате повече негативни думи, отколкото позитивни

Негативността стопява енергията, която имаме в себе си. И не само това, дори и на хората около нас. Открийте оптимистичния хоризонт и се фокусирайте върху него.

5. Вие “трябва да сте прави”

Няма нищо по-неприятно от безкрайната конфронтация.

6. Забравяте да дишате

Точно така. Казваме го в буквалния смисъл. Ако не си давате време, в което да се свържете с вътрешния си свят, вие не дишате. Просто сте заети. Оцелявате.

7. Проверявате имейла си постоянно

Никой за никъде не е тръгнал. Никой не умира. Отпуснете се.

8. Консумирате прекалено много сладки храни

Един здравен съвет: въглехидратите в захарните храни повишават рязко инсулина. Ако закуската е купа плодове, това може да обясни защо през първия час се усещате сити, а след втория ви се спи. Консумирайте по-малко захар.

9. Пиете прекалено много кафе

Успехът е в мярката.

10. Вие само работите и не почивате

Особено ако сте в креативната индустрия.

11. Кръгът ви от приятели е едноизмерен

А това може да бъде изключително уморително. Заобиколете се от интересни и различни хора. Не само от такива, които мислят като вас.

12. Не тренирате

Обратно на популярното мнение, когато стоите на едно място, не се зареждате с енергия, тъй като… нали не я изчерпвате. Тялото се нуждае от тласък. От нещо, което да го провокира. Дайте му свобода.

13. Не изучавате творенията си

Енергията се печели. Ние разполагаме с повече енергия за нещата, които усеща;е като приятни. Не можете да имате положително отношение към нещо, върху което не работите. Заемете се и ще усетите прилив на енергия.

14. Опитвате се да отметнете повече неща наведнъж

Изкуство е да се научите да работите върху един проект. По този начин енергията ви не се изчерпва толкова бързо.

15. Не изразявате благодарност

Да живеете щастлив живот не е толкова трудно, когато изразявате благодарност за това, което постигате и печелите.

16. Не се вслушвате

Когато не се вслушвате в думите на другите, вие проявявате неуважение към тях. В отговор те реагират негативно спрямо вас. Порочният кръг започва и няма свършване.

17. Не правите това, което обичате

Този навик е от най-изчерпващите енергията на човека. Да не ви харесва това, което правите, е ужасно. Променете ситуацията!