3 основни стъпки към успеха, които не включват много труд

3 основни стъпки към успеха, които не включват много труд | Диана

Популярно е мнението, че трябва да работите повече и по-упорито от останалите, за да постигнете успех в живота. Всъщност, това е половината истина. Това, на което ни учат много преуспели хора, е, че упоритият труд не е всичко. Понякога дори именно той се оказва загуба на време и на енергия. Разглеждайки нещата от тази перспектива, подбрахме 3 неща, които са толкова важни, дори по-важни, колкото упоритият труд за постигането на успеха.

1. Цел

Работите от толкова дълго време, че е напълно възможно да сте забравили защо го правите. Ако разгледате живота на всеки един човек, който се е провалил, ще забележите нещо сходно – всички те не са имали цел. Те не са знаели накъде отиват. Не са знаели защо правят това, което правят, и не са осъзнавали, че може да има причина. Преследвали са само краткосрочни удоволствия като храна, секс – само те са задвижвали живота им.

Тези хора са действали като животни. Задоволявали са първичните си нужди. Не са могли да упражняват мислене в дългосрочен план и да анализират съществуването си. Не е необходимо да подбирате хора с големи провали. Който и провал да разгледате, ще откриете, че е „болен” от безцелност. Ако не си давате сметка какво правите и защо, един ден наистина ще се окажете в ситуция да правите нещо и да не знаете защо.

Всеки път, щом започнете да правите нещо, вземете решение да го правите до края на живота си. Разбира се, като изключим случаите, в които вътрешният ви глас ви казва да спрете и да започнете нещо друго или пък се налага да спрете. Когато започвате дело без да знаете ясно очакваните резултати, може да се наложи да вложите часове и дни упорит и изтощителен труд, за да осъзнаете, че не е трябвало въобще да започвате. Т.е. целите ви могат да бъдат изпълнени по друг начин. Не бъдете зает човек и работохолик. Бъдете човек, който планира добре дейностите си и им поставя конкретни цели.

2. Работете върху себе си

Работете върху себе си 10 пъти повече, отколкото върху външни елементи. Така ще усетите, че се движите 10 пъти по-бързо от очакваното. Можете да замените часовете и дните упорит труд, като просто промените начина си на живот и навиците си.

Придобийте такива, които са характерни за успешните хора. Като свободно коригирате поведението си и начина си на работа, вие променяте резултатите, които постигате. Вие поставяте нова стойност. Освен това променяте начина, по който се възприемате и по който ви възприема останалият свят. Ако можете да се представяте като Брус Лий – да владеете неговата тренираност и навици, ден след ден, няма съмнение, че в скоро време или малко по-късно ще се превърнете в истински боец от висша класа, нали?

Какво да кажем тогава за човек, който преуспява в бизнеса? Какво ще стане, ако интегрирате същия принцип в ежедневието и навиците си, за да отключите силата и креативността си, нужни за постигането на успеха? Вие можете буквално да започнете от днес да се справяте по-добре и да постигнете изключителни резултати моментално. Единственото изискване е да оставите старите навици зад гърба си, както и ограничаващото мислене за себе си. Освободете място за нови навици и разбирания. Разбира се, преди да зарежете старите си навици, първо ги анализирайте. Ако не можете да разпознаете плевелите сред цветята, няма да можете да се предпазите от тях в бъдеще. Успехът не се изразява в борбата със старото, а в преживяването и преодоляването му. С изграждането на нещо ново на негово място.

3. Вяра

Ако не вярвате, че е възможно да постигнете истински успех – този, който искрено жадувате – няма никога да го изпитате. Понякога единствената дистанция, която стои между вас и целите ви, е умът ви. Ако премахнете мислените бариери, ще осъзнаете, че можете да доближите целите си и да ги грабнете моментално. Колкото повече не вярвате във възможностите си, толкова повече се отдалечавате от осъществяването на целите си и измисляте поредното извинение за провала си.

От: //www.profit.bg/