24-те умения на необикновената жена

24-те умения на необикновената жена | Диана

1. Чаша черно кафе за спящата красавица или как да презареждаме батериите на живота си.

Необикновената жена намира време, в което да натиска стоп бутона си и да презарежда кладенеца на душата си – да прощава, да благодари, да разчисти всичко излишно от себе си и от живота си и да се докосва до тишината и истинската си същност.

2. Танцът на Двуликия или как да приемаме всички свои аспекти.

В гърдите на необикновената жена живее безполова душа, която притежава силата на мъжкото и интуицията на женското. Тя не се опитва да е винаги идеална – приема всичко в себе си – тъмно и светло, с любов и осъзнаване. Знае, че единствено щом приеме съществуването на звяра в себе си и го изучи добре, може да започне процеса на опитомяването му.

3. Стрелите на Купидон или как да разпалим страстта.

Необикновената жена е влюбена жена! Тя има своята огромна страст, която е ентусиазирана, и много всекидневни огънчета, които я палят за пълноценен живот. Тя първо обича… всичко друго е на заден план.

4. Престрашете се за среща с Фебруус или как да изхвърлим труповете на собствените си самоограничения.

Необикновената жена е наясно с начините, по които сама пречи на щастието си, и с много търпение и последователност се „лекува” от всичко, което й пречи да бъде жената, каквато иска да е и да живее живота на мечтите си. Тя неуморно променя себе си към по-добро.

5. Венера съблазнява Марс или как да превърнем страстта в действие.

Необикновената жена не си губи времето с неща, които не са важни за нея. Тя използва максимално ползотворно деня си. Необикновената жена неуморно върви напред и нагоре. Тя е вожд, който се бори за истинския си Аз и за истинските си мечти. Необикновената жена е енергията, която сътворява.

6. Царството на мига или как да видим красотата на детайла.

Необикновената жена живее в настоящия момент. Тя влага най-доброто, на което е способна, във всяко нещо от своя ден – в действията си и в отношенията си с хората, до които се докосва. Тя се старае да е съвършена в малките неща и не се тревожи за големите. Тя е жена, която царува в царството на Мига. Тя се слива с настоящето с благодарно и туптящо сърце.

7. Очила за пролетно виждане или как да видим света в друга светлина.

Необикновената жена осъзнава правото си на избор във всяка ситуация. Тя знае, че притежава своите „очила за пролетно виждане” и не забравя да ги носи колкото се може по-често. Тя е наясно, че всичко, което се случва около нея, зависи пряко от това, което се случва вътре в нея, от нейния начин на интерпретация на фактите. Осъзнатата жена е убедена, че всичко в живота й е съвършено точно такова, каквото е в момента.

8. Спасителна жилетка при емоционални потъвания.

Необикновената жена има своите „емоционални сривове”, но тя знае, че те са нещо нормално и при правилно реагиране от нейна страна може дори да са полезни. Необикновената жена има си има своята „спасителна жилетка”, която й помага да не потъне при корабокрушение.

9. Воалът на Мая или как да излезем от хипнозата, за да видим истината.

Необикновената жена вижда своя свят отвъд илюзиите. Тя познава безценното в него и не позволява светът й да бъде разклатен от илюзорното. Тя живее според собствените си ценности.

10. Магьосникът от Оз всъщност не е магьосник или как да нарисуваме съкровените си мечти.

Необикновената жена е мечтателка, която знае как да осъществява желанията си с отворени очи. Тя познава най-съкровените си и непреходни мечти и всеки ден се грижи за това те да израстват. Ценителката на живота живее живота на мечтите сега.

11. Душата си иска цветно хвърчило или как да имаме интересен живот.

Необикновената жена води колоритен и интересен живот, защото сама си го прави такъв. Предизвиква интересни хора, случки и занимания да насищат дните й с най-различни цветове.

12. Ковчеже с наслада или как да отключим сетивата си.

Необикновената жена е чувствена жена, която умее да се наслаждава на случването. Тя живее в цвят с цветове, аромати, вкусове, материи и звуци.

13. Отпуска по време на живот или как да живеем живот без излишни правила.

Необикновената жена знае как да се отскубва от многото „трябва” в живота си и да се чувства цялостна точно тук и сега – без притеснения и извинения, без самоналожени условности и правила. Ценителката на живота е свободна от натиска на нормите.

14. Червена светлина за зависимостите или как да живеем свободно.

Необикновената жена осъзнава, че когато стане зависима от нещо нездравословно за нея, е време да се вгледа в себе си и да открие от какво наистина има нужда, какво се опитва да покаже зависимостта й. Необикновената жена е независима жена.

15. Споделената ябълка или как да раздаваме любовта си.

Необикновената жена умее да забравя себе си и да разтваря душата си в света около нея. Тя винаги търси възможности да дава от сърце.

16. Моят свещен гуру или как да открием божественото си призвание.

Необикновената жена знае, че е отговорна за всичко, което става в нейния свят. Тя познава божественото си призвание и не се страхува да бъде лично ангажирана с всичко, което й се случва.

17. Профилирана паралелка „Желаният живот” или как да сме добри ученици в живота.

Необикновената жена знае, че едно от най-ценните й умения е това да съзира и усвоява всеки урок, който животът или друг човек й носи, затова тя е ентусиазиран изследовател на себе си, ситуациите в живота и мистериите на този чуден свят.

18. „Поставени задачи” с повишена трудност или как да се справяме с проблемите.

Необикновената жена приема всеки появил се на пътя й проблем като поредната поставена задача, с която да се справи с ентусиазъм. Тя посреща предизвикателствата на живота като истински воин!

19. Вълшебната тиква на Пепеляшка или как да се срещнем с вярата.

Необикновената жена вярва в себе си, каквото и са случва. Тя знае, че носи една свещена сила, завещана й от древните богини. Необикновената жена познава Богинята в себе си.

20. Отпечатъкът на душата или как да познаем себе си по-добре.

Необикновената жена опознава с желание и ентусиазъм все нови и нови аспекти на душата и тялото си. Тя винаги оставя незабравими следи след себе си, защото познава добре честотата, на която свети душата й.

21. Медицина за душата или как да потънем в дълбоко омиротворение.

Необикновената жена се грижи за своя душевен свят на тишина и покой. Независимо колко ангажирана е и колко предизвиквана от дразнещи ситуации, тя остава спокойна в центъра. Необикновената жена има омиротворена душа и тишина в очите.

22. Златните нишки на търпението или как да ценим времето си.

Необикновената жена живее търпеливо. Тя носи в себе си вярата, че всичко в живота й се случва в най-подходящото време. Вместо да кара с превишена скорост, тя предпочита да се разходи пеша.

23. Цветни конфети или как да живеем с празник в душата.

Необикновената жена знае как да превръща делниците в празници, знае как да носи празника навсякъде със себе си. Ценителката на живота се смее много, смее се често, смее се от сърце. Тя не взема живота твърде насериозно и живее с безгрижна душа.

24. Докосване от ангелско крило или как да създадем свят на чудеса.

Необикновената жена умее да вижда чудесата, които се крият зад обикновеното. Тя умело разкодира знаците на съдбата, които се появяват навсякъде около нея. Необикновената жена знае, че никога не е сама, защото нейният ангел стои точно над главата й и стига да се вслуша внимателно, може да чуе шепота му, който ще разкрие най-верния за нея път.

Моника Василева, „Дневник на необикновената жена”