3 начина да се почувстваме по-щастливи

3 начина да се почувстваме по-щастливи | Диана image 4

Здравей,

Днес ще ти разкажа за трите най-силни техники, които ми помагат да се почувствам щастлива, особено в по-трудните моменти.

3 начина да се почувстваме по-щастливиПо моя път до този момент винаги, когато се чувствам потисната, мрачна, изнервена, основната причина е забравянето, че изборът как да се чувствам е мой. Много често ние просто даваме отговорността на някой човек или някаква ситуация, която ни огорчава и всичко приключва до там. Ние сме влезли в това неприятно усещане, което понякога се задълбочава изключително много с времето, демотивира ни, натоварва ни и понякога работи с години вътре в нас, което, от своя страна, привлича още и още подобни неща, заради които, най-общо казано, се чувстваме зле.

Преди всичко, запитайте се какво за вас означава щастието? Моето определение за щастието е всички онези неща, които ни карат да чувстваме трепет, свобода, лекота, прилив на нежност, вдъхновение, любов, независимо колко малки или големи изглеждат в материално измерение. Но ето го и най-големият парадокс – тези неща, които ни карат да чувстваме това, идват в живота ни, когато ние вече вътре в себе си сме ги събудили и ги чувстваме 🙂 Чували сте превърналото се в клише “Щастието е вътрешно състояние” – клише, защото е истина!

Събуждането на заспалите чувства, събрани в думата “щастие” е един много личен процес, който всеки сам предприема.

Ето и няколко полезни неща, които на мен ми помагат в този процес.

Яж повече шоколад! 

Разбира се, че се шегувам 🙂

Хапването на шоколад е нещо хубаво, особено когато е направен с хубаво какао и естествени подсладители 😉 Но това би могло да ни ощастливи само за много кратко 🙂 Всъщност има няколко по-добри неща, които помагат да изградим стабилно вътрешно усещане за щастие.

Отбележи нещата, които не ти носят щастие

3 начина да се почувстваме по-щастливиНаправи един кратък анализ на твоя живот като отбележиш всички /или повечето/ мисли, модели на поведение, отношения, работа, проекти, идеи, ангажименти, които не ти носят щастие. Върни се назад в изминалата седмица, след това в изминалия месец, върни се и една година назад. Защо се получи така? Задай си този въпрос – защо мисля тези мисли, защо се държа така, защо изпадам в точно тези неприятни отношения, защо не харесвам работата си и работя това, нещата, към които се стремя наистина ли ги искам? Направи си кратка ревизия, без да изпадаш в разтеглени и обширни обяснения пред себе си – съвсем кратко, стегнато и ясно. Опитай не да оправдаваш или да съжаляваш себе си, а да бъдеш честен, обективен и да внесеш яснота в съзнанието си.

Сега осъзнай факта, че всички ние сме свикнали да говорим  и най-вече да мислим основно за проблемите, какво не е наред, като това сякаш ни придава известна доза значимост. Просто така сме научени – че нещата са трудни, трябва да се борим, да се справяме и сме добили усещане за живота като за една безкрайна борба, а щастието е нещо, което получаваме като награда в тази борба, и то не е задължително в крайна сметка да я получим. А ако случайно усетим, че всичко е наред и сме щастливи, започваме да се притесняваме, че това ще свърши и несъзнателно започваме да търсим какво не е наред. Така че, улови и твоите хипнотични модели, които несъзнателно те подтикват да търсиш проблема, да се оплакваш, да изпадаш в немилост и пр.

Може би изпитваш трудности да преодолееш и трансформираш всичко това, което не ти носи щастие. Именно тук е моментът, в който винаги можеш да се обърнеш към някого – има хора за всичко! Дори да не можеш да откриеш подкрепа и съвет от хората около теб – винаги можеш да прочетеш книга или да изгледаш филм, можеш да потърсиш специалист. Поговори с някой, който наистина може да ти помогне – огледай се, поинтересувай се и избери човека, с когото да поработиш в тази посока. По-лесно е, отколкото си го представяш. Просто го направи.

Бъди независим

3 начина да се почувстваме по-щастливиПонякога най-трудното нещо е да се освободим от влиянието на мненията на всички хора около нас.

Както неведнъж съм казвала – истината е, че още с раждането си тук на Земята, ние имаме нашата свободна воля. И знанието, че във всеки един момент ние можем да избираме, е доста освобождаващо. И ето я една от най-мощните техники – да избираме. Да, ние живеем в това общество, да, ние имаме семейство и приятели, с които взаимодействаме, до голяма степен се съобразяваме и мнението им е важно за нас. Но когато знаем, че никой не може да ни контролира, защото ние самите правим поредицата от избори, които ни отвеждат до определения момент, тогава всичко се променя.

Ив-Жан-Пол Апел Гери в книгата “Да постигнеш щастието си” казва: “При обмена с нашата среда трябва да не позволяваме другите да ни изяждат и съсипват и за да подобрим нашите взаимоотношения с тях, е необходимо да поддържаме и проявяваме много добро сцепление на вътрешната си същност.”

Какъв избор сте направили? Добър ли е той, кара ли ви да се чувствате добре, или напротив – чувствате се зле. Във всички случаи, какъвто и да е, изборът винаги е бил ваш. Чудесно знание! Защо? Защото сега можете да изберете да правите избори, които ви карат да се чувствате добре. И това няма нищо общо с който и да е в живота ви. Има общо единствено с вас. Няма как да угодите на всички хора. Невъзможно е. Всъщност има един начин – като угодите първо на себе си. Когато вие живеете в синхрон със себе си, със своята истина, със своите потребности и вярвания, тогава мненията на другите няма да ви засягат, а близките ви ще уважават вашите избори. И не забравяйте, че другите са само отражение на вашите усещания, възприятия, вярвания и именно за това вашият земен път е между вас и вас.

Още за това как да правим добри избори можеш да прочетеш тук: “Как да знаем, че правим добър избор?”

Решението “Аз съм щастлив”

3 начина да се почувстваме по-щастливиЕдно от най-трудите и важни решения. Да, както казах, ние не сме научени на това. Имаме и кармични натрупвания, които утежняват процеса на вземане на това решение. Но имам една много хубава новина – това вече е минало! Ако преди е било нужно да преминем през страданието, за да израстне душата ни и да достигнем момента на реализиране на себе си и щастието си, днес това вече е в миналото.

Сега е едно ново време, то не е някога в бъдещето, бляновете за една Нова Земя, в която доминират любовта, светлината и щастието, не е някога, тя е сега. В момента тече един много силен процес на повишаване вибрациите на Земята – потопете се в него! Какво означава това? Това означава да се отдадете на светлата енергия, която навлиза. Нещото, което най-много ще ви помогне сега е да възнамерите това, да направите няколко целенасочени стъпки в посока на това да влезете във вашето естествено състояние и процесът се отключва. Просто вземете решението за щастие и се отворете да получите напътствията – какво точно да направите.

Заявете го “Аз съм щастлив” и започнете да се оглеждате, да наблюдавате и да отчитате различни хубави неща, които се появяват, колкото и малки да са те. С времето те ще стават все повече. Единствено вие можете да спрете потокът на щастието в живота ви и единствено вие можете да го отключите.

Не се дръжте за тези остарели програми и модели на тежестта, нерадостта и трудността. Изместете фокуса си и възпитавайте вярата, че щастието е възможно тук и сега, не за някакъв неопределен бъдещ момент, а тук и сега. Сега вече можем да живеем живота си с повече осъзнатост и щастие – имаме пълната възможност за това.

Не казвам, че да се почувстваме щастливи е най-лесното нещо на света. Но щастието е нито повече, нито по-малко от  просто едно чувство вътре в нас. Щастието не е в прекрасната работа, прекрасния партньор и многото пари. Те са следствие на щастието. Потребността за щастие е заложена в нас и ние винаги се стремим към това вътрешно състояние на щастие. Защото това е нашето естествено състояние. И си струва още сега да се устремим в тази посока. Само тогава можем да активираме и въплътим програмата си на щастие и в материалното й изражение. Ако ние не мислим, че можем да сме щастливи и мислим само за липсата на щастие – това е  начинът, по който се чувстваме, това е и което ни се случва. В момента, в който вземете решение за щастие – започват да се отключват поредица от събития – да, ще полагате усилия, да ще има работа в тази посока, но всичко това ще ви мотивира да продължавате напред по този път.

Преди време всичко ми се виждаше много трудно и каквото и да правех, го правех, за да стигна до момента, в който ще почувствам всичко, което най-общо се съдържа в състоянието на щастие. Но минаха години, а това така и не идваше. Една мисъл ме осени, и то не много отдавна – че това просто няма да се случи. Защото не можем да преживеем нещо, за което времево-пространственото ни усещане е винаги в бъдеще време. Мисъл-формата, енергията, която оформя всичко, го  създава и поставя точно там, където усещаме, че му е мястото – в бъдещето.

Много често не си даваме сметка точно за хубавите неща, които си мислим, че ЩЕ се случат и винаги ги оставяме за този неопределен момент в нашето по-светло бъдеще. Обаче това бъдеще идва, но това, което искаме не идва. Защото моментът на щастието е СЕГА. Всичко, което искаме да преживеем, се случва точно в този момент. Философска, леко сложна квантова истина, но е факт, че единственото време, в което живеем и творим, е времето на сега. Така че няма нужда да чакате. Сега е най-доброто време за… ВСИЧКО!

Време е! Хвани вълната на светлата и хубава енергия и я използвай, за да повишиш твоята собствена и всеки ден, в онези малки и на пръв поглед не толкова значими неща, твори твоя щастлив живот.

Още за щастието можеш да видиш в интервюто тук: „Какво означава да бъдем щастливи?“

Забравете за страха да бъдете щастливи и не забравяйте да бъдете смели!

“Десетки свещи могат да се запалят от една, без да съкратят нейния живот. Щастието не намалява ако се споделя.” Буда

Love,

Стояна

Иѝточник: zdravei.org