3-секунден трик за повече енергия сутрин

Излежаването до обяд не е най-добрият начин да започваме деня, въпреки че много ни се иска. За да сме честни, единственият начин за по-щастлив ден е да го започнем по точния начин. А той е да спрем да отлагаме алармата с още няколко минути.

Ползите за здравето са огромни и въздействието, което спирането на това действие ще окаже на деня ви сериозно ще ви впечатлят. Ще ви отнеме точно 3 секунди да изключите алармата и да започнете деня си или да я отложите и да предизвикате истински хаос впоследствие. Ето няколко причини, заради които си заслужава да станете още след първото иззвъняване.

Спирате да се чувствате сънливи

Ако никога не се чувствате напълно будни сутрин и се чудите защо, причината е в неколкократното отлагане на алармата. Първият път, когато натиснете „отложи“, организмът ви разчита това като фалшива тревога за събуждане и се връща отново към сънно състояние. Когато тя изгасне за втори и дори за трети път, мозъкът ви е напълно объркан какво се случва. Това ви прави сънливи от 2 до 4 часа след ставане. Да, да, това е причината да сте като замаяни всяка сутрин.

Изграждате силна имунна система

Повярвайте ни. Ставането по едно и също време всяка сутрин и лягането по едно и също време всяка вечер е най-доброто, което можете да направите за организма си. И сме наясно, че това не е от най-лесните правила за прилагане. Понякога се налага да сте в офиса до девет или пък да излезете някоя събота вечер. Но е наистина важно да опитате и да влезете в този ритъм. Иначе ставате уязвими към всевъзможни здравословни неразположения, дори депресия и повишаване на килограмите. Когато излезете от стандартния си ритъм на събуждане и заспиване, организмът ви се обърква и не знае кога трябва да е буден и кога почиващ. Спрете с отлагането на алармата и така ще успее да се настрои правилно. Помогнете му и ще се радвате на наистина хубави дни.

Научете какви са вредите от отлагането на алармата

Когато неколкократно пренастройвате алармата си сутрин, това носи преки вреди върху нервната ви система. А това не е никак добре. Стресът, който се образува всеки път, когато звънне алармата оказва пряко въздействие на сърцето. То буквално изпада в шок и това е по няколко пъти всяка сутрин. С многократното потъване и излизане от дълбок сън вие нанасяте повече щети, отколкото може да си представите. И ако го правите ежедневно това може да доведе до сериозни сърдечни проблеми в бъдеще. Помислете каква цена плащате за пет минути повече сън?

Какъв е най-добрият начин да започнете деня?

Въпрос за милион, както биха го определили в някое забавно предаване. Настройваме алармите си за ранен час, защото искаме да станем и да бъдем продуктивни. На думи е много по-лесно винаги, отколкото на действия. Ранното лягане ще ви спести стрес на сутринта и това твърдение е подплатено научно!

Чувствате ли леглото си прекалено удобно и топло за напускане сутрин? Причината за това усещане се крие във факта, че организмът ви не е готов да се събуди. Когато е готов той ще започне да повишава вътрешната ви температура и ви направи по-бдителни. Това се случва обикновено два часа преди да сте готови да се събудите. Ако не легнете навреме, ставането сутрин се превръща в трудна задача. Познато ни е.

Текст: Ивайла Влахова

Източник: http://fashioninside.bg