Кои са навиците на щастливите хора?

За да бъдем щастливи не ни трябват големи богатства или чудеса, просто няколко добри навика.

Малките неща, които правим всеки ден имат влияние върху психиката и настроението ни. Затова е важно да си създадем навиците, които да ни правят щастливи.

Хората намират щастие по различен начин според това, което е важно за тях. Но това, което споделят повечето е, че се радват и на малките неща от живота, не само големите. Дори навиците, които са си установили, ги правят щастливи. Ето някои от техните малки трикове да постигнат това.

Използват часовник за алармата си

Звучи малко старовремско, предвид че вече свикнахме да използваме за тази задача телефоните си, нали? Но всъщност това е точно по тази причина.

Днес повечето хора сме почти пристрастени към смартфоните си и най-често се оказва, че си лягаме и ставаме с тях. Използваме ги до последно преди да заспим, а на сутринта те са първото нещо, което проверяваме. Това обаче влияе зле на очите ни, съня ни и психиката ни.

Когато използваме обикновен часовник, за да настроим алармата си, можем да оставим телефона настрана и да избегнем вредните му ефекти.

Освен това да се събуждаме от типичния звук, с който сме свикнали от малки, дава добър старт на деня ни.

Вода на гладно сутрин

Продължаваме със сутрешната част от рутината, защото, както започнем деня си, така и ще продължи той. И е добра идея да направим това с една чаша вода нагладно.

След сън тялото ни е прекарало дълги часове, без да се хидратира и с този трик ще наваксаш за това. А проучванията показват, че ако не поемаме достатъчно вода през деня, това може да повлияе и на щастието ни.

Освен това тя ще те събуди и ще подготви тялото ни за закуската.

Информират се

Дали ще слушат подкаст, ще почетат нещо или ще разгледат новините от деня, те винаги ще намерят начин да научат нещо полезно сутрин. Когато човек се чувства информиран, това му дава повече самоувереност и сигурност.

Пиенето на чай

Доказано е, че много от билките, с които си правим чай, имат свойството да успокояват психиката. Много често сред навиците на щастливите хора ще чуете, че обичат да се насладят на чаша от топлата напитка с книга или може би на хубава гледка.

Ако заменим и второто кафе с чай, ще си спестим и невротичността, която понякога се появява от многото кофеин.

С тези няколко малки промени в ежедневието си можем да постигнем зачителна промяна. Организираме ли си денят така, че през него да се радваме на няколко малки неща от време на време, ще можем много по-лесно да достигнем до щастието.

Източник: http://www.missbloom.bg