Какъв е алгоритъмът на щастието

Какъв е алгоритъмът на щастието | Диана

“Главният офицер на щастието” издава успешни стратегии.

Вероятно искате да узнаете защо някои хора са по-щастливи от други. Всъщност цялата работа е да си изработите “стратегия на щастието”.

Основателят на института по щастие във Великобритания и “главен офицер на щастието” д-р Тим Шапр смята, че е жизнено важно човек да си изработи индивидуални стратегии на щастието и да ги упражняваме, защото това ще се отрази положително на всички аспекти на нашия живот.

“Щастливите хора са по-здрави, живеят по-дълго, по-успешни са в кариерата си и имат по-качествени взаимоотношения с околните”, заявява експертът.

Различните стратегии работят различно при всеки, смята д-р Шарп. Има общи принципи на щастието, като това да следваме някакви цели, да живеем здравословно, да сме позитивни, но реалистични, да се научим да използваме силните си страни и да можем да се наслаждаваме на момента. Не всички тези стратегии работят при всекиго, затова е важно да пробваме всяка поотделно и да разберем коя как работи при нас.

“Аз самият също понякога съм депресиран, защото и щастливите хора имат своите слабости и огорчения. В тези моменти говоря с някой близък на когото вярвам, най-често със съпругата ми”, споделя офицерът на щастието.

Освен това помога слушането на любима музика, медитация, промяна на обстановката или просто да се стремиш да си благодарен и добронамерен.

“Важно е да се приемат и негативните емоции, а не да бъдат отричани, но правилната стратегия ни кара по-бързо да излезем от депресивното ни състояние”, пояснява Тим Шарп.

Все повече хора търсят ключа към успеха в щастливия начин на живот, заявява доцент Брус Хади от Университета в Мелбърн. Според негови изследвания човешките взаимоотношения ползотворните човешки взаимоотношения правят хората по-щастливи от материалните успехи, еуфорията от вторите минава много бързо.

“Изглежда, че свръхамбицията за успех и материални блага пречи на хората да се чувстват наистина удовлетворени”, пояснява Хади, като публикува изследването си в сборник на Националната академия на науките във Великобритания.