12 от най-великите философи разкриват тайната на щастието

12 от най-великите философи разкриват тайната на щастието | Диана

Ако сте подтиснати – значи живеете в миналото. Ако сте обезпокоени – значи живеете в бъдещето. Ако сте в мир със себе си – живеете в настоящето.

“Няма път към щастието: щастието е пътят” — Сидхарта Гаутама Буда.

“От всички форми на предпазливостта, предпазливостта в любовта вероятно е най-фатална за истинското щастие” — Бъртранд Ръсел.

“Щастието е чувството за нарастващата сила, за предоляната съпротива” – Фридрих Ницше.

“Тайната на щастието не е в това да търсиш повече, а в това да развиеш способността да се наслаждаваш на по-малко” – Сократ.

“Човекът, който прави всичко, което води до щастието и зависи от себе си, а не от други, е приел най-добрият път към това да живее щастливо” – Платон.

“Научих се да търся щастието, като ограничавам желаниета си, вместо като се опитвам да ги задоволявам” – Джон Стюърт Мил.

“Колкото повече човек разсъждава над добри помисли, толкова по-добър ще е неговият свят и светът като цяло” — Конфуций.

“Най-големите блага на човечеството са вътре в нас и ние можем да ги достигнем. Мъдрият човек е доволен от своята съдба, каквато и да е тя, без да иска да бъде това, което не е” — Сенека.

“Ако сте подтиснати, значи живеете в миналото. Ако сте обезпокоени, значи живеете в бъдещето. Ако сте в мир със себе си, живеете в настоящето” — Лао Дзъ.

“Животът не е проблем, който трябва да бъде разрешен, а реалност, която трябва да се преживее” — Сьорен Киркегор.

“Щастието е като пеперуда; колкото повече го преследваш, толкова повече ще ти се изплъзва, но ако насочиш вниманието си към други неща, то ще се появи и ще кацне леко на рамото ти” — Хенри Дейвид Торо.

Източник: Profit.BG