4 мита и 4 факта за зодия Рак, които трябва да знаеш (дори да не вярваш в астрологията)

Ракът е емоционално по-силен и по-независим, отколкото си мислиш.

Този воден знак се води от емоциите и сърцето си и трудно би се „слял“ със света около себе си. Като управляван от Луната, и имащ своите вътрешни загадки, Ракът страстно обича храната – да я приготвя и, разбира се, да я консумира! Отлично се справя с деца и домашни любимци. Той е амбициозен, креативен, но и пълен с противоречия. Самодостатъчен си е и не зависи от други хора за материалните неща в живота. Опознавайки този сложен зодиакален знак, можеш да си сигурна, че имаш приятел за цял живот.

Ето и кои 4 мита и факти за Рака, които дори хората, невярващи в астрологията трябва да знаят:

Мит 1: Ракът е прекалено чувствителен и не може да води собствените си битки

Много хора погрешно приемат емоционална страна на тази зодия за признак на слабост… но това е далеч от истината. Ракът е изключително гъвкав и способен да се справи с всякакви ситуации, защото в много отношения това е една от най-издръжливите зодии. Истинската му сила се крие в решителността и нежеланието да се откаже, когато иска нещо. Мотивацията му може да бъде вдъхновяваща и притежава ментална сила, която му позволява да премине почти всякакви трудности. Въпреки чувствителната си природа може да се справи с всяка несгода.

Мит 2: Ракът е твърде несигурен и срамежлив, за да стане силен и уверен лидер

Постоянството е това, което помага на Рака в кариерата. Той също е интелигентен, чувствителен и интуитивен. Това са причините, поради които има голяма възможност да постигне всеки успех, към който се стреми във всяка кариера, която реши. Този зодиакален знак е добър инвеститор и бизнес партньор и привлича успехи. Знае къде и кога да инвестира в определен бизнес и най-добрите начини да генерира богатство и да го задържи.

Мит 3: Ракът обича дома си прекалено и се чувства неудобно сред хора

Вярно е, че обича да си е вкъщи, но това не означава, че е отшелник. Що се отнася до приятелството, Ракът с удоволствие би направил нови социални контакти, но е изключително чувствителен към хора, които не са одобрени от най-близките му. Изпълнена с уважение към всички хора, тази зодия обича да опознава непознати хора и да изгражда социални контакти. Повечето от Раците се радват на общуването у дома, в интимна атмосфера, където връзките се задълбочават в позната за тях среда. Те са чудесни домакини и обичат да правят домашни партита.

Мит 4: Ракът е супер обсебващ и прекалено предпазлив

Ракът е много романтичен и грижовен. Когато се влюби, е дълбоко. Показва на любимия си пълната сила на чувствата си, което някои могат погрешно да изтълкуват като обсебване. Съвместимостта с половинката на Рака е свързана с емоционална сигурност и доверие. Често се отдръпва, докато не е убеден в чувствата си. Приятелите и семейството са двете най-важни неща за тази зодия, така че може да бъде много предпазлив, но това е заради обичта, която изпитва, а не от нуждата да контролира партньора си.

Факт 1: Ракът е склонен да анализира прекалено всяка ситуация

Както стана ясно, Ракът може да бъде много предпазлив и се притеснява и тревожи за почти всичко. За да си гарантира, че решението му ще бъде полезно не само за него, но и близките му, не реагира импулсивно. Когато се сблъска с важно решение, може да „агонизира“ в продължение на часове, дни или дори седмици – внимателно претегляйки положителните и отрицателните му страни. Дори когато решава незначителни въпроси, е склонен да премисля и да се стресира. Ракът е много внимателен и може да премисля прекалено много дори неща като езика на тялото и текстовите съобщения, така че е важно да си възможно най-ясен с него.

Факт 2: Ракът се страхува от отхвърляне от своите близки и е склонен към промяна в настроението си

Да бъдеш Рак е сложно. Той е известен като най-емоционалната личност на зодиака и не се страхува да го покаже. Дали във връзка, или просто прекарване на времето с приятели, според астрологията, тази зодия обича да споделя любовта. Като знак, свързан със семейството, се интересува от семейните връзки и дома си повече от всяка друга зодия. Сантименталният Рак е склонен да пази семейните спомени непокътнати с години. Повечето представители на тази зодия имат за цел в живота да създадат свое семейство и да се установят. Ракът показва емоциите си открито и когато е разстроен, го заявява – или като се оттегли в черупката си, или като се превъзбуди. Не приемай промяната в настроението му прекалено лично, това е просто начин да се предпази от нараняване.

Факт 3: Ракът трудно се разкрива пред света

Известен е с това, че крие емоциите си особено когато се запознава с някого. Може да развие защитна обвивка в ума си, която да скрие истинските му чувства от външния свят. Страхува се да не бъде наранен, което е и причината да се крие зад тази черупка. Обикновено трудно се доверява и му отнема време, за да се разкрие пред другите. Интуитивен и състрадателен, понякога е невъзможно да го разбереш от рационална гледна точка.

Факт 4: Ракът може да бъде много лоялен

Ако имаш приятел Рак, знай, че може да разчиташ на него независимо от проблемите, с които се сблъскваш. Той е изключително лоялен към хората, които са добри с него и има невероятната способност да накара другите да се чувстват обичани и желани. Копнее за вниманието на другите и е най-щастлив, когато има малка група от приятели и семейство. Ракът винаги ще иска да поддържа връзка със старите си приятели и всеки, с който е бил близък. Може да му се довериш и да му разкриеш тайните си, защото той е доверен приятел за цял живот.

Източник: https://dama.bg