5 френски похвата за повишаване на самооценката

5 френски похвата за повишаване на самооценката | Диана image 2

Увереността е ключа към женската сила. Провеждайки стотици интервюта и изследвания във Франция, журналистката Кет Джейми Калан изяснява как на французойката винаги й се отдава да бъде уверена и доволна от себе си, не злоупотребявайки с козметика и посещения при пластичния хирург.

Похват 1: Тайната градина

От време на време на всички ни се случва да се чувстваме емоционално опустошени. Малките неприятности и проблеми буквално „откъсват“ парчета от усещането ни за „аз“. Вместо да търсим утеха в сладкото, алкохола или обятията на бившия любовник, общуването с когото вече не веднъж ни е наранявало, отнесете се към умората си с уважение.

Тайната градина – това е мястото, където можете да възстановите чувството си за независимост и сила. Тя подхранва и поддържа психиката. „Когато външният свят я лишава от сили, французойката може да се оттегли в спалнята си, да спусне щорите и да се потопи в четенето на роман или да се заеме с йога“, това съветва К. Дж. Калан. „Французойката може просто да полежи и да помисли за Жан-Клод, за деня, в който се целуваха в Шамони… Походката й ще стане по-лека и тя ще бъде изпълнена от чувството, че е желана…“

Тайната градина може да е просто интересна книга, която тя е намерила в библиотеката. Жената си избира кафене, където всеки ден ходи да чете и се връща вкъщи часове по-късно от обичайното, „една такава различна“ – така й е повлияла книгата. Тя се връща в ежедневието си с отново придобито чувство за себе си в света, отделно от приятеля си, съпруга си и децата. Като се връща в реалния свят, тя носи частица от тайната. Това е много полезно за самооценката. Не, не бива да казва и дума за своята тайна градина, но самият факт, че тя я има, й придава тайнственост и сила.

Похват 2: Красиви вещи

Свикнали сме всеки ден да използваме незначителни, „обикновени“ вещи и самооценката ни страда от това. Забравяме, че притежаваме красиви неща. Французойката няма да забрави за подарения от баба й сребърен сервиз за чай – той ще разкрасява масата й всеки ден, а не само на празници.

Похват 3: Възпитавайте грижливо уникалността си

Тайният ключ към красотата на французойката: тя е доволна от себе си. Единственото, което й позволява да изглежда и да се чувства прекрасно е собственото й уникално „аз“, което сърцето и разумът изразяват. Затова при всякакъв род отношения главното е да запазвате личността си, да живеете собствения си живот, а не този на мъжа ви, децата или приятелите. Можете да обичате даден човек, но не може да живеете заради него, а той заради вас. Любимият ви ви обича такава, каквато сте, и трябва да запазвате това „каква сте“ винаги…

„Французойката знае, че именно нейната женственост, различието й от мъжа, са привлекли вниманието му“, казва Калан. „Точно тези качества са го привлекли. Ако станем двойници на възлюбените си, винаги се съгласяваме с тях и носим подобни дрехи – животът ще стане напълно безинтересен!“

Затова е важно индивидуалността да се поддържа и да се „различавате“. Ако жената не жертва индивидуалността си в името на отношенията, а остава отделна личност, то мъжът знае, че тя е духовно свободна, дори когато са заедно.

Похват 4: Умереност във всичко

Да се обличате като за среща – или за фитнеса, да излизате сред хора – или да стоите вкъщи. Същият принцип на „черно-бялото“, ин и ян, се проявява и при нас, когато преяждаме или спазваме диета. Така е и в любовта: оказваме се от чувственост, а след това ставаме тревожни, губим чувството си за увереност и накрая спим с мъж, който въобще не ни подхожда. Това е емоционалния еквивалент на голям пакет чипс.

Стремете се към умереност. Представяйте си любовта като парче много хубав тъмен шоколад. Не преследвайте евтиното. Наслаждавайте се истински на това лакомство – с чувственост.

Започнете да съблазнявате (както французите разбират тази дума) всички и всеки. Практикувайте тънкото изкуство на флирта. Не става въпрос за това да уловите някой мъж или да накарате съпруга си да ви обръща повече внимание. Отнасяйте се към всеки ден, към всеки момент от живота както към възможност да усещате силата на желанието към вас. Отглеждайте чувството „аз“ и се грижете за здравето на либидото си, обличайте се красиво, грижете се за тялото си и носете красиво бельо.

Похват 5: Вдъхновявайте другите

Макар и рядко да го осъзнаваме, всеки ден можем да вдъхновяваме някого, да променяме нечий живот към по-добро. Ние сме пример на това как трябва да се живее на този свят. Дори и да не разбирате това можете да бъдете наставник, пример за по-младите жени и мъже. Затова, ако не изпитвате желание да изглеждате добре заради самите себе си или дори заради мъжа си, правете го в името на следващото поколение.

„Ако започнем с една обикновена разходка пеша и си позволим удоволствието „да погледаме останалите и да покажем себе си“, то ще открехнем за себе си очарованието на мъжа, който ни чака в местната поща“, разказва пример от живота си Калан. „Ще спрем, за да пробваме прекрасен нов парфюм в близкия магазин за подаръци, ще си създадем навика да ровим по рафтовете на книжарницата в съседната улица. Като правим всичко това, ние се „заземяваме“, започваме да развиваме в себе си чувството за приятелство, когато открием общи интереси със собствениците на месните магазини, като флиртуваме със симпатичния продавач на лавката на канцеларски стоки, докато обсъждаме градската политика с момичето в стоковия отдел. В крайна сметка присъствието ни на света не само ще подобри живота ни, но може и да подобри целия свят“.

Източник: posyvetvai.me