Моето изцеляващо пътуване към светлината вътре в мен

Дълги години живеех изгубила надежда, вяра и посока в живота си. Бях изгубила себе си! След дълги години на физическо и емоционално изтощение, придружено с редица депресивни състояния и хронични заболявания, аз преживях трансформация, която промени ВСИЧКО – моето здраве, моето емоционално състояние, моя живот.

Това беше най-болезненият, мрачен и поучителен период в моя живот.

Осъзнах, че моето здраве и моят живот зависят само и единствено от мен самата.

Ние сами сме причината за собствената си болка и страдание, както и за щастието и здравето си. Може да звучи налудничаво, но има вече тонове книги и проучвания в подкрепа на това, че връзката между нашите мисли и нашето физическо тяло наистина съществува и ние сме подвластни на нея.

Твоят живот е в твоите ръце

Човек сам създава своята реалност, независимо дали го осъзнава или не. Проблемът идва от това, че в своето ежедневие ние реагираме на различните ситуации според програмите и моделите, които са ни дълбоко вкоренени още от нашето детство. В следствие на това нашият живот е изпълнен със страхове. Като цяло от най-ранна детска възраст на повечето от нас е повтаряно „Внимавай!“; „Не прави така…“; „Пази се” и много други подобни фрази, които многократно повтаряни затвърждават у нас негативно отношение към живота.

Всичко това ни пречи да излезем извън рамките на собствените си ограничения и ни кара да изпитваме страх, безпокойство и съмнение по отношение на всичко, което се случва около нас и с нас.

А всичко е толкова лесно, ако просто си позволим да живеем без притеснение и страх, изпълнени с радост и любов.

Вибрациите на Земята се повишават

Освен фрустрациите, които изпитваме в следствие на вътрешните си убеждения, ние сме подложени и на много външни влияния. Всичко около нас се променя изключително бързо в следствие на повишаващата се вибрация на Планетата. Това допълнително ни създава чувство на несигурност, страх и безпокойство. Много от нас изпитват тези чувства постоянно в ежедневието си и те са в основата на нашето физическо и емоционално здраве. За да се справим с всичко, което се случва около нас, ние самите трябва да се променим, да повишим собствената си вибрация.

Какво изпитваме ние по отношение на нас самите

Бих казала, че едно от основните неща, които определят нашето физическо и емоционално състояние е какво ние изпитваме към нас самите, какви послания изпращаме подсъзнателно към себе си. Как мислите бихте живели с някой, който постоянно има ниска самооценка и винаги е критичен? Едва ли би било много забавно…. Истината е че повечето от нас не изпитват достатъчно любов и уважение към себе си. Бидейки във война със себе си и в същото време непрекъснато борейки се с всичко, което се случва около нас, то това бавно, но сигурно ни убива.

Позволете си да се обичате и уважавайте себе си, дайте си ясна сметка за собствените си чувства и желания. Много често в стремежа си да заглушим вътрешния си глас и да компенсираме чувството на празнота и липсата на любов към нас самите, ние посягаме към алкохола, склонни сме да си губим времето във Фейсбук или някъде другаде в Интернет, приемаме различни медикаменти, опиати и т.н., но ние не можем да бягаме вечно от нас самите, време е да осъзнаем реалните си проблеми и да се изправим срещу тях.

Приемете себе си

Научете се да приемате своята тъмна страна и своите слабости, вместо да се опитвате да ги избегнете или замаскирате. Вместо да бягаме от нашите страхове, притеснения, болка, тъга, вина и т.н., нека се оставим на тези чувства и емоции, да ги разпознаем и да ги назовем с истинските им имена. Нека започнем да си задаваме въпроса, защо се чувстваме така и от къде идва това наше състояние? Само така ще можем да погледнем на ситуацията с нови очи да постигнем емоционално изцеление.

Спрете да се сравнявате!

И накрая, но не на последно място, СПРЕТЕ да се сравнявате с другите, това е най-краткия път към депресията. Единственият, с когото можете да се сравнявате, е с вашето вчерашно Аз. Истината е, че вие сте точно там, където трябва да бъдете в момента и сте точно такъв какъвто трябва да бъдете. Ако желаете промяна, то трябва да я търсите не някъде извън вас, а вътре във вас. Престанете да бъдете жертва на обстоятелствата и започнете да приемате и да променяте себе си, за да промените и всичко, което се случва около вас.

Бях изненадана да осъзная, че бях много ядосана, осъдителна и лоша към мен самата. Трябваше да се науча да приемам, уважавам и обичам себе си. Това промени ВСИЧКО – моето физическо и емоционално състояние започнаха да се подобрява и нивата ми на жизнена енергия значително се повишиха, започнах да усещам живота.

Започнах пътуване към мен самата, което доведе до вътрешна трансформация, резултатите от която бяха удивителни.

Опитайте се да бъдете мили, добри и обичащи себе си и всичко около вас ще започне да ви отвръща със същото. Аз използвах медитативни техники, които много ми помогнаха. Може също така да се включите в различни семинари и тренинги, в които участвах и аз. Но помнете, че единственият човек, който знае какво е най-добре за вас, това сте самите вие! Обърнете се към себе си, намерете силата вътре в себе си, изправете се срещу страховете си и си позволете да изградите живота си такъв, какъвто искате да бъде.

Отне ми доста време да постигна мир със себе си, но в момента, когато това се случи, осъзнах колко прекрасен и красив е живота.

БЛАГОДАРЯ на всички Приятели, които бяха до мен и ми помогнаха да извървя това пътуване!

А вие готови ли сте да започнете пътуването към себе си още днес?

С Много Любов от

Марина Илиева