За какво се карат двойките със сериозни връзки

За какво се карат двойките със сериозни връзки | Диана

Вечните теми, които са истински конфликтни точки.

Да имате сериозна връзка не означава, че вие или вашият партньор винаги ще се държите като сериозни, зрели хора. Когато емоциите се намесят, често ситуациите излизат извън контрол и хората често правят или пък казват неща, за които по-късно съжаляват.

Смешното е, че двойките със сериозни връзки понякога се карат като децата или дори по-зле от тях. А характерното при възрастните хора е, че те не бива да реагират първосигнално и винаги трябва да се опитат да обсъдят нещата, преди да се е стигнало до истински конфликт.

А ето и кои са най-проблемните теми, за които партньорите в сериозни отношения се карат:

1. Скандалите от битов характер

Когато двама души заживеят заедно, един от най-важните въпроси, които изникват малко след това, е: „Кой ще изхвърля боклука?“. Същото важи и за миенето на чинии, чистенето, пускането на пералня и всичко в този ред на мисли. Истината е, че хората имат различна представа за това какво е комфорт, нормална хигиена и организация на дома. Ето защо, преди двама души да се карат за подобни неща, те трябва да обсъдят темата, а защо не и да направят разпределение на домакинските задължения.

2. Скандалите за това, че някой не получава достатъчно внимание/някой има нужда от прекалено много внимание

Една част от хората се нуждаят от по-малко внимание, другата от повече. Истината е, че всеки човек е различен, затова в тази ситуация трябва да се потърси балансът или така наречената „златна среда“. Това е единственият начин и двамата партньори да са доволни. Крещенето един на друг никога не е верният път, по който трябва да се решават проблемите.

3. Скандалите за това, че някой от партньорите е предпочел да бъде с приятелите си, вместо с любимия човек

Ако през времето, когато имате нужда от половинката си, тя винаги е насреща, няма причина да се драматизира, когато всеки от вас излиза сам с приятелите си. Все пак понякога човек има нужда от пространство, за да разбере какво всъщност има.

4. Скандалите за това, че някой от партньорите не отговаря/не вдига веднага

Хората са заети – имат задачи и отговорности. Дори човек да види, че някой му е писал или му е звънял, понякога няма физическата възможност да му върне съобщението или обаждането веднага. И това няма нищо общо с неговия партньор, а по-скоро с неблагоприятните обстоятелства.

5. Скандалите за това, че връзката не е съвършена

Никоя връзка не е перфектна и едва ли някога ще има такава. Ето защо хората трябва да бъдат много внимателни със своите очаквания и определения за любовта. Проблемите са нещо нормално за всеки вид отношения, в това число и романтичните. Важното е просто да умеете да ги разрешавате по подобаващ начин.