5 лесни и ефикасни рецепти за прочистване на съдовете на мозъка

5 лесни и ефикасни рецепти за прочистване на съдовете на мозъка | Диана

Прочистването на кръвоносните съдове на главния мозък е много важна и полезна процедура, която значително подобрява самочувствието. Тя помага и при редица заболявания – от остеохондроза до атеросклероза. Редовното прочистване на съдовете в мозъка ще ви избави от тежест в главата и главоболие, ще подобри настроението, паметта и концентрацията на вниманието.

Ето 5 лесни и проверени рецепти:

Мед и орехи

Наситнете 5 ореха, рзбъркайте ги добре с 1 с.л. липов мед, добавете щипка канела и джинджифил и сложете сместта в хладилник за 1 денонощие. Приема се 3 пъти на ден, половин час преди хранене, по 1 с.л.

Сок от лук и мед

Изцедете 1/3 чаша сок от лук и го разбъркайте с 1 чаша мед. Приема се по 1 ч.л. 3 пъти на ден половин час преди хранене. Това средство не само ефикасно прочиства съдовете, но и укрепва имунитета.

Пресни сокове

Ежедневно, половин час преди обяд и вечеря, изпивайте по половин чаша сок от нар, ябълки или моркови, като ги редувате.  Не използвайте готови сокове от магазина, правете си ги сами.

Настойка от репей

Залейте с вряла вода една шепа (около 10 грама) сушени корени от репей и ги оставете за 8-10 часа. След това прецедете разтвора и го оставете на хладно. Приемат се по 4 с.л. половин час преди закуска в продължение на месец.

Полезни продукти

За подобряване на общото здравословно състояние и за прочистване съдовете на мозъка, ежедневно, половин час преди закуска е добре да се изяждат по 1 мандарина и по шепа стафиди и орехи. След 15-20 минути се пие чаша вода с 1 ч.л. мед и резен лимон. След 10-15 минути може да закусвате.