Две взети от старите билкарски книги рецепти за изчистване на съдовете от холестерол

Две взети от старите билкарски книги рецепти за изчистване на съдовете от холестерол | Диана

Направете тези две рецепти за почистване на съдовете от холестерол още сега, за да бъдете здрави и да се подмладите!

Първа рецепта за почистване на съдовете от холестерол

Необходимо е да се смелят четири обелени глави чесън и четири средни узрели лимона (с кората. Препоръчваме ви преди това да накиснете лимоните в разтворена във вода сода бикарбонат за да премахнете евентуално съдържащите се вредни вещества от кората им).

След това трябва да добавите получената каша в стъклен съд от три литра и да я напълните догоре с пречистена (може да го направите чрез филтър) топла вода.

Нека сместа престои в продължение на 3-5 дни на топло място, като по едно и също време всеки ден не забравяте да разклащате буркана. Когато стане готова, прехвърлете в чист съд, като прецедите добре.

Готовата инфузия се пие по 3-4 пъти на ден, като в чашата трябва да отсипете не повече от два пръста. Продължителността на курса за пречистване на съдовете от холестерол е 4 дози.

Втора рецепта за почистване на съдовете от холестерол

За подготовката на следващия домашен лек трябва да се почисти сто и петдесет грама чесън, които след това да се счукат в хаван.

Слагат се в чист стъклен съд и се заливат с половин чаша качествена водка или спирт не по-силен от 70 градуса. Затваря се плътно и се увива в старо одеяло, за да няма достъп на светлина. Така престоява на хладно място 10-12 дни.

Готовата смес се прецежда през сито или марля и се пие по три пъти на ден четиридесет минути преди хранене, по 5-10 капки, разтворени в 50 грама прясно мляко (вместо мляко може да бъде се ползва и пречистена вода).