Премахнете сами зъбния си камък у дома чрез тези лесни, бързи и евтини народни рецепти

Премахнете сами зъбния си камък у дома чрез тези лесни, бързи и евтини народни рецепти | Диана

Най-лесно и бързо можете да решите този проблем при вашия стоматолог, но ако все пак сте решили да пробвате сами да се справите – ето няколко рецепти, които може да приложите вкъщи и чрез тях да премахнете зъбния си камък.

За първата рецепта са ви нужни около 30  грама кора от орех.
Залейте кората с вода и оставете да се свари на слаб огън за около 15 минути. Три пъти на ден трябва да миете зъбите си с тази отвара в продължение на 5 минути. За целта използвайте четка за зъби.

За втората рецепта са ви нужни :

4 с.л. липов цвят
4 с.л. слънчоглед

Изсипете съставките в подходящ съд и залейте с 1 литър вода. Оставете да ври всичко един час. След всяко хранене измивайте устата си с отварата.

Третата рецепта :
30 гр. хвощ  се заливат с вода и се варят на бавен огън между 10-15 минути. Отварата се пие два пъти дневно по 1/3 чаша в продължение на 20 дни.

За четвъртата рецепта се нуждаете от следните продукти:

1 ч.л. бобови шушулки
1 ч.л. корени от репей

Смесете ги и след това ги залейте с една чаша вряща вода. Оставете сместа да престоява на тъмно място в продължение на 12 часа и след това прецедете. Приема се по три пъти на ден на равни порции.

Ябълковият  оцет също може да бъде използван  за отстраняване на зъбния камък. Веднъж седмично  измивайте с четка зъбите си като търкате леко. След това задължително трябва да изплакнете много добре устата си с вода, в противен случай рискувате да увредите зъбния емайл.

Бъдете внимателни при прилагането на рецептите и спазвайте предписанията, за да не се получат нежелани последици.