Риба – оръжие за масово поразяване: Цялата истина за норвежката сьомга

Риба за масово поразяване: Цялата истина за норвежката сьомга | Диана image 1

Норвежката сьомга не е това, което потребителите си мислим, че е или поне това, което би трябвало да бъде.

За ползите от консумацията на риба и сьомга е изписано предостатъчно. За това колко полезни са мастните киселини, които се намират в червената риба, за влиянието им върх кожата, косата и мозъка има стотици научни доказателства. Но трябва да отбележим, че само качествените продукти са в състояние да подобрят здравето ни. Това твърдение се отнася с пълна сила и за сьомгата. Месото на тази риба влиза в менюто на много хора, които се борят с някои доста сериозни болести.

Оказва се, че повечето от сьомгата, която ни се продава с етикет “норвежка сьомга”, за ужас на всички нас – потребителите не е висококачествен и безопасен продукт. Това не е риба – това е истинска бомба, пълна с токсини!

Френските журналисти Николa Даниел и Луи де Барбейрак тръгват на пътешествие

 

Те пътуват до Норвегия и до Виетнам, за да разберат какво всъщност се случва във фермите, където се отглеждат някои от рибите, които се консумират често от всички нас. За Николa Даниел и Луи де Барбейрак това въобще не е първото разследване в тази насока. Журналистите се занимават със злоупотребите в хранителната индустрия от много години.

Успяхме да открием видео с аудио на руски език. Надяваме се, че то може да бъде разбрано от по-широк кръг читатели. Онези, които искат да се запознаят с цялото разследване на журналистите Николa Даниел и Луи де Барбейрак може да прочетат материалите им и да изгледат цялото видео ТУК. Две минути от филма са достатъчни, за да поискаме да забравим за този деликатес за вечни времена.

Уловът на риба в Норвегия носи 4 милиарда долара приходи на година и е на второ място в БВП след добива на нефт. Грандиозен бизнес, нали? Разбира се, за производителите на риба е неизгодно да разпространяват истината за това, как се отглежда тя и какви химикали има в нея. Те мълчат за голямото количество токсични вещества, които сьомгата съдържа. Според френските журналисти с абсолютно право можем да наречем рибите, които се отглеждат в някои ферми във Виетнам и Норвегия, най-токсичната храна на света.

Припомняме ви, че преди време Нова телевизия излъчи репортаж за заразен пангасиус, който е внос от Виетнам. За да се стимулира растежа му са били използвани неразрешени ветеринарно-медицински препарати. Не по-различно е положението и с норвежката сьомга. Информацията, която френските журналисти ни разкриват стана причина за настоящия скандал.

Само като пример: малка норвежка ферма може да развъди до 2 милиона риби във всеки даден момент

Разбира се всичко това се прави в името на парите! Представете си само – толкова много риби, отглеждани в пространство, което никак не е достатъчно за техния брой и размер… Това означава, че тези риби почти непрекъснато са болни, или са непрестанен развъдник на болести. В състояние на реална епидемия при рибите, отглеждани в норвежката ферма често се наблюдава панкреатична некроза и инфекциозна анемия. За да спасят колкото се може повече риби от инфекцията, във водата се изливат специални пестициди, което прави месото на рибата токсично.

fishfarm1

Освен това в басейните в които се отглеждат рибите е пълно с паразити. Тези паразити са доста подобни на кърлежите и бълхите, които нападат бозайниците. За да ги унищожат – фермерите използват още отровни вещества. Ето защо работниците в норвежките ферми са много добре оборудвани и винаги работят с газови маски. А ние си мислим, че слагаме на трапезата си нещо полезно и здравословно!

50% от рибите треска и сьомга са родени с мутации. Те са такива, че не могат да си затворят устите. Това, разбира се не е нормално. Но с тази генна мутация във фермите живеят около осем поколения риби! Нормално рибата не би следвало да е с отворена уста. Рибарите знаят, че такава риба не трябва да се яде.

В магазина, така или иначе, филето от сьомга се продава или без глава или вече опаковано във вакуумирани опаковки. И така малко по малко пазара се пълни с нездравословно и некачествено рибно филе.

Колко опасна е тази риба може да разберем като изгледаме само няколко минути от този шокиращ филм… Понеже наши читатели ни писаха, че филма е свален от местата на които можехте да го гледате, ние ви даваме възможност да го видите ТУК.