5-те типа приятелки и техните особености

Всяка изисква различен подход и ви носи различно удовлетворение.

Не всички приятелства са еднакви. Случвало ли ви се е ваша приятелка да се ядоса и да не знаете причината? Възможно е просто да сте си общували по начин, който работи добре с другите (дори много добре), но не и с нея. Абсолютно същото може да се случи и в обратна посока: да се чувствате отхвърлена от приятелка, която не разбира болката ви.

Всеки човек носи различен стил на приятелство, който може да се промени, когато в живота му навлизат нови елементи като любов, работа, семейство… Трикът да се справите с това е, като разберете какво ви дава всяка приятелка и какво има нужда да получи тя от вас.

Ето кои са най-често срещаните типове приятелство.

Като ваша сестра

Тя приема приятелките си като част от семейството. Поддържа тесен кръг от стари познати и се наслаждава на срещите в камерен състав (обикновено в нейния дом, където се чувства най-сигурна). Ако сте само двете, задължително ще проведете дълъг и задълбочен разговор, отразяващ доброто познаване на миналите и предстоящите ви грижи. Бъдете внимателни, ако попаднете на парти с нея и други ваши приятели или непознати! Тя ще се нарани, ако не й отделите време и не покажете колко специална връзка имате. Това приятелство трябва внимателно да се пази и поддържа. То ви се отплаща невероятно добре, но и изисква грижовност от ваша страна. Тя ви пази гърба, така че по-добре и вие пазете нейния!

Дейната приятелка

Тя има натоварен график и когато си търси компания за откриването на галерия, театър, арт фестивал или концерт – ще се сети за вас. След време вие ще й върнете жеста, защото интересите ви са общи. За да избегнете недоразумения, си признайте, че нито една от двете не може да разчита на другата за емоционална подкрепа, но и двете се наслаждавате на времето, прекарано заедно. Докато сте на поредното арт събитие, ще клюкарствате за общите си познати. Това е приятелство без дълбоки чувства, създадено за забавление, а не за кризи.

Приятелката от детството ви

Познавате я от петгодишна. Може би тя е първата ви приятелка, но с годините връзката ви е избледняла. Било заради живеенето в различни градове, било заради кариера, деца и други отговорности. Когато се видите, си разказвате всичко, което се е случило от последната ви среща, независимо колко отдавна е била тя.

Не се обиждайте, ако живеете в един град, а тя дълго време не ви е търсила. Не забравяйте, че Пенелопа чака Одисей 20 години – хората имат свои лични орбити, които ги отдалечават от старите приятели.

Макар и след дълга пауза, срещите със стари приятели са много приятни.

Стилната ви приятелка

Тя притежава спиращ дъха вкус, както и нужния бюджет, за да открива невероятни дрехи и обувки. Докато вие се обличате с каквото ви падне, тя разчупва тенденциите. Трудно е да не се почувствате в сянка, но пък нейният усет може да ви помогне за откриването на вашия собствен стил. Тя има куража да каже, когато нещо не ви отива, а вие да й напомняте, че вътрешността е по-важна от външността.

Огледалната ви приятелка

Тя ту ви звъни, ту не. Вие също, но нито една от вас не се впряга, защото сте на една и съща вълна. И двете имате много кръгове от приятели – някои се припокриват, а други не. Възможно е и двете да сте дразнещи в чуждите очи, но вие не го забелязвате, защото слабостите ви се допълват. Късмет е да имате приятелка, която се държи по вашия начин. Другото й име е: най-добрата ви приятелка!