5 въпроса, които ще ви разкрият характера на всеки човек

Срещите с нови хора са едно от най-хубавите неща в живота. Някога всеки от приятелите, познатите, колегите ви е бил непознат за вас и в началото не сте можели да знаете що за човек е. Или пък сте можели? Според изданието Entrepreneur има пет въпроса, чиито отговори могат да ви разкрият много за дадена личност. Те са особено полезни и за мениджъри, които често провеждат интервюта за работа.

1. Как би се описал?

Тук няма конкретика – не карате човека да опише характера си или пък себе си като професионалист. Важно е какво ще избере да отговори. Срамежливите или безхарактерни хора си служат с по-неутрални думи като „наблюдателен“ или „последователен“, докато екстровертите избират по-експресивни – „интелигентен“, „амбициозен“, „енергичен“.

2. Какво е най-голямото ти постижение?

Отговорът ще ви разкрие няколко ключови неща. Къде е фокусът на човека – дали ще посочи лично или професионално постижение? Както и преди колко време е постигнал успеха си, колко време му е отнело. Ако дълго се чуди, преди да посочи нещо, значи няма много постижения, от които да избира.

3. Коя е последната хубава книга, която прочете?

Така ще научите повече за нагласите и влеченията му. Някой може да ви каже, че не чете книги или пък да посочи роман от задължителните в училище, колкото да каже нещо. Тези, които наистина четат, пък ще ви разкрият нещо за себе си чрез предпочитания от тях жанр.

4. Коя е твоята работа-мечта?

Явяващите се на събеседване за работа вероятно ще опишат позицията, за която кандидатстват. Други пък може да демонстрират креативност, описвайки все още несъществуваща професия. Ако си личи, че човекът е мислил по този въпрос и преди, значи е целеустремен и има точна представа какво иска от живота.

5. Кой е личният ти герой?

Някои ще посочат член от семейството си, други – известен учен, спортист, певец или актьор, трети ще заложат на популярен предприемач. Чрез отговора ще разберете повече за ценностите на човека. „Герой“ е силна дума и за да определим някого така, значи искаме да приличаме именно на него.

инфо: lifebg.net