Причините, поради които се проваляш всеки път

Причините, поради които се проваляш всеки път | Диана

Има хора, които смятат, че не им върви. Сякаш нищо хубаво не им се случва и са каръци. Винаги трябва да правят нещата по по-трудния начин и не става от първия път. Това не е проклятие, както си мислиш, а изцяло зависи от теб. Не обвинявай съдбата или някакви свръхестествени сили за провалите си, само ти можеш да промениш събитията. Защо всеки път се проваляш?

Губил/а си малко

Всеки човек трябва да развие умението си да губи. Това е едно от най-важните неща в живота. Не си мисли, че има хора, на които им върви във всичко и други, които просто са каръци. Всъщност, има два типа хора – такива, които умеят да губят и такива, които не умеят. Проблемът е, че не искаш да приемеш загубата. Ако свикнеш с идеята, че провалът е нещо нормално, тогава ще имаш успех. Двойка на изпит или получен отказ от нещо, което много искаш, не е края на света. Но това е тренинг, който придобиваш и така се учиш да бъдеш успешен човек.

Мнението на околните

Единственият човек, с когото трябва да се сравняваш, това си ти. Ти трябва да бъдеш по-добър от вчера. Не се сравнявай с приятелите си, със съучениците ти, колегите ти или произволни хора от обкръжението ти. Трябва да спреш да мислиш как изглеждаш в очите на другите и да си помислиш какво е необходимо да усъвършенстваш в себе си.

Мислиш, че си по-умен/на, отколкото си всъщност

Голям проблем на много хора. Смяташ, че си много по-умен/на от околните, сравняваш се. Всъщност изобщо не трябва да се сравняваш с когото и да е, както вече изяснихме. Също така, не мисли, че ако имаш по-добри оценки, си по-умен. Най-добрия учител е животът.

Не си любознателен/на

Още един голям проблем, който проваля хората. Някои смятат, че завършването на училище/университет е достатъчно и до там приключват образованието си. Това е погрешно и трябва да бъдеш любознателен. Човек се образова през целия си живот, това включва и четене на книги, допълнителни курсове, придобиване на опит.

Завиждаш

Няма смисъл да губиш енергията си в завист. Искаш да имаш по-добър начин на живот, повече пари, по-красиви дрехи и готино гадже, също като най-добрата ти приятелка или друг човек. Недей да завиждаш, а работи върху въпроса, за да получиш това, което искаш.