Помни винаги, че ако една врата пред теб се затвори, друга ще бъде отворена мигновено

Aко една врата пред теб се затвори, друга ще бъде отворена мигновено. Това е закон на вселената и той е напълно реален и приложим в живота на всеки един от нас. Определено раздялата с нещо обичано, скъпо и близко до сърцето ни е изключително тежка. Понякога ударите на живота са свирепи, но там някъде в тъмнината стой едно малко светло квадратче, което да ни напомни, че пътят към друга врата се отваря!Лесно е да кажем, че неудовлетворените копнежи и желания са преодолими. Лесно е да посъветваме някой изгубил близък, да преодолее мъката. Да, лесно е но пък всеки един от нас също е губил близки хора, също е плакал по изгубена или не намерена любов, също е изпадал в отчаяние при поредния сблъсък със стената от пречки. Така, че повярвайте не е толкова лесно. Търпението и умението да сме благодарни на съдбата се придобива с времето.

Често дори и да ни се иска да ни няма, ние пак сме тук и точно пред носа ни стой нова възможност за щастие и живот. Защо тогава да потъваме в мъка и отчаяние и да затръшваме всички възможни врати, които ни очакват?
Истината е, че ако една врата пред теб се затвори, друга ще бъде отворена и това определено ще стане, независимо осъзнаваме ли го или не. Не винаги парещата болка се лекува, не винаги раната се затваря, но винаги нова възможност пред нас има, колкото и да боли. Затова трябва да умеем да оставим миналото зад нас и да живеем в настоящето. Трябва да си кажем, че всяка наша крачка от този наш живот е само и единствено наша и ще поемем всеки удар, така както сме го правели и преди. Това ни прави по-добри и по-осъзнати хора. За съжаление именно предизвикателствата и болката са нещата, които ни правят силни и благодарни.

Именно ударите на живота ни научават на необходимото търпение и ни изграждат душевно. Трябва ни вяра, обаче.
Днес губим близък човек, утре намираме. Днес не успяваме да намерим щастието, утре ще дойде при нас. Днес сме неуверени и плахи, утре ще бъдем силни и безстрашни. Ако днес сме гъсеница, то утре може да сме пеперуда. Погледнато така винаги има изход и точно затова хората, които го търсят и вярват – винаги го намират. Дори фаталните неща в този живот, макар и непоправими, си остават врата затворена зад нас! След тях ще се появи нова врата, която трябва да отворим, защото сме длъжни и защото сме живи.
Ако една врата пред теб се затвори, друга ще бъде отворена искаш или не. Ако една врата пред теб се затвори, друга ще бъде отворена и е добре да поемеш пътя по нея, защото това е съдбата ти!

Източник: http://lifetime.bg