6 причини защо най-истинската любов е неочакваната

Много хора, които от известно време не са във връзка, ще потвърдят, че поне веднъж в живота си на необвързани са чули фразата: „Спокойно! Ще срещнеш любовта, когато и където най-малко очакваш.“. Звучи ви много познато, нали? Отговорът със сигурност е Да. И смятате, че е доста безполезно, нали? Отговорът пак е Да. Защо ли? Защото за хора, които имат намерение и желание да се обвържат, „неочакването“ да срещнат някого някак не се връзва с плановете им. Но защо тогава хората продължават да повтарят това изречение всеки път, когато водят разговор за връзки с необвързан човек? Според много от сватовниците и експертите по връзки това е абсолютна истина. Нека разберем каква е причината за тяхното твърдение.

„Когато сте си създали фиксидеята, че искате да се запознаете с някого, това си личи и дори изглеждате напрегнати и много съсредоточени отстрани.“ Казва Кели Фишър, сертифицирала се в разрешаването на проблеми в любовни връзки и взаимоотношения и представляваща едната половинка от „ Дуото на сватовниците“ (“The Matching Duo”). „Когато не сте фокусирани най-вече в това и просто се наслаждавате на себе си и времето, прекарано без партньор до вас, вие давате шанс на нещата да се случат непринудени, по естествен път без изкуствени „катализатори“ на процеса“.

Вместо да сте обсебени от идеята да търсите идеалната си половинка, експертите в областта съветват да се фокусирате върху следните 6 неща:

1. Отдайте се на своите хобита и интереси

„Правете повече неща, които знаете, че ви карат да се чувствате щастливи и удовлетворени, пълноценни и заредени положително. Избирайте хобита, които ви карат да се свържете с вашите любими хора (семейство, приятели и т.н.). Когато желанията ви са с в унисон с това, което реално извършвате, това предизвиква положителни емоции у вас, законът на привличането действа с пълна сила и ви се случват все по-приятни неща“, казва К. Фишър.

2. Преустановете стари приятелства

„Когато хората се свързват с нещо или някого от миналото, го правят гледайки с надежда, записват се да пътуват и да посещават спортни организирани занимания с групи хора. Те също преустановяват контакт и със свои стари приятели.“, споделя Кели Фишър. Истина е, че винаги, когато намерят и създадат нов кръг от приятели и познати около себе си, винаги има традиции със стари приятели, които просто трябва да бъдат спазени.“

3. Помислете отново какво точно искате в една връзка

Да си дадете почивка от непрестанното търсене на вашата перфектна половинка е много добро решение, което ще изясни на вас самите какво точно търсите в любовта и какво бихте толерирали в следващата ви връзка“ – коментира Тина Гилмор, която е специалист по разрешаването на проблеми в любовни връзки и взаимоотношения и е другата половинка от „Дуото на сватовниците“. Ако преди време сте виждали един тип партньор до себе си, а сега искате друг, винаги може да промените нагласата си и да привлечете към себе си точно такъв човек, за какъвто си мечтаете сега.

4. Спрете да броите на колко критерии отговаря потенциалният ви избраник

„ Бих променила съвсем леко изречението – „Ще намериш любовта точно където най-малко очакваш“, като по-скоро добавя „ при този. който най-малко считаш за ‘твой тип‘ – споделя Андреа Сирташ, авторката на „Той просто не е твой тип (и това всъщност е хубаво)“. „Толкова много жени са твърде заети да отбелязват в списъка на кои от критериите им за перфектния мъж до тях отговаря човекът, когото са си харесали, че пропускат съществени детайли от личността му. Все пак, дами, накрая няма да се омъжите за лист хартия, а за мъжа до вас.“

5. Огледайте се наоколо

„Понякога се случва така, че някои от нас, жените, не си дават сметка, че любовта ги чака много по-близо отколкото те си мислят и накрая преоткриват отношенията си с колега от офиса, в който работят, например, но на който не са гледали по романтичен начин досега, а всъщност той е човекът, който ги прави щастливи и карат пеперудите в стомаха им да пърхат волно с криле. Такива случаи много често срещам в професионалната си практика“ – казва госпожа Сирташ. Много от представителките на нежния пол се натъкват на мъжа мечта, точно когато спрат да го търсят и спрат да са обсебени от идеята за „идеала на живота им“. Когато човек не се старае толкова много да нареди мислено бъдещето си преди да е настъпило, всичко се случва естествено и непринудено – в любовен аспект най-вече.

6. Не бързайте да си триете профилите от сайтовете за запознанства

Фишър и Гилмор съветват, че не е зле периодично да проверявате какво се случва из тези места за създаване на запознанства и срещи, тъй като може да се случи така, че докато вие си давате почивка от своите хобита и неща, които ви ощастливяват, някой точно в „този момент може би търси точно вас“.