Изчакай този, който няма да иска да те промени, но ще ти помогне да пораснеш

Със сигурност си чувала фразата: “Ако са те обичали правилно, няма да се промениш, но ще израснеш”…

Аз твърдо седя зад това твърдение, защото любовта е най-голямата сила, която съществува и която ни кара да растем и съзряваме. Истината обаче е, че не можеш да обичаш някого с тайната надежда, че той един ден ще се промени. Трябва да обичаш човека до теб такъв, какъвто е. Любовта е да приемеш някого с всичките му недостатъци, да не го криеш от света, да не се опитваш да го променяш, защото той е перфектен за теб във всеки един момент.

Много хора правят грешката и започват връзка с човек, който искат да  променят впоследствие, но в отношенията не е така. Ако искаш да промениш половинката си, можеш да си сигурна в едно – това не е любов. Не се залъгвай, че промяната ще ти хареса, защото може да се окаже точно обратното. Не си струва да вземеш ножиците и да режеш, без изобщо да се замислиш, нали?

Защо вместо това не се опиташ да го обичаш с всичките му плюсове и недостатъци?

Защото най-смелото решение, което някой може да вземе във връзка, е да обича другия с всичко положителни и отрицателно страни. Никой не е перфектен, нито ти, нито той, нито който и да е… Когато се опитваш да го промениш, забравяш за най-важното във връзката ви – да му показваш, че се гордееш с него. Опитай се да го стимулираш да върви напред и нагоре, за да постига целите си. Все пак и той има мечти. Никой не иска да го променят на сила и да му казват, че ще го обичат повече, ако не прави вече дадено нещо. Затова трябва да изчакаме човека, който ще ни тласка нагоре и ще ни помага да бъдем по-добри.

Защото най-добрите и истински връзки са тези, в които можеш да си себе си, да си свободен, за да следваш сърцето си и да не се чувстваш потиснат. Разбира се, ако отношението не е правилно, то това не е връзката за теб. Избери любовта, а не предразсъдъците. Запомни, че вие сте вече сте двама души, които вървят напред заедно и трябва да си помагате и подкрепяте. Най-прекрасната и истинска любов е тази, която можеш да дадеш на половинката си, за да продължава смело да се развива, а и ти ще получиш същото в отговор. Любовта трябва да ви вдъхновява и да не иска нищо в замяна.

Защото, когато си във връзка партньорът ти те приема и не иска да променя нищо в теб. Приема те с тъмните ти страни, когато си буря, когато си леденостудена и не искаш да говориш с никого, когато си лъчезарна и сияеш като слънце. Това е любовта – кара те да летиш, дава ти крила, но трябва да умееш да я изчакаш. Ще срещнеш онзи, който ще ти покаже какво е щастието, а ти няма да криеш нещата, които досега не си искала да покажеш на останалите, защото смяташ, че са твои минуси.

С времето ще пораснеш, ще откриеш себе си. Ще откриеш и човека, който няма да те критикува за това коя си, а ще те вдъхновява да продължаваш напред. Защото това е част от магията на любовта: да обичаш някого, въпреки недостатъците му.