6 начина да бъдеш в мир със себе си

6 начина да бъдеш в мир със себе си | Диана

1. Освободи се от изкуствено създаденото си его и просто бъди себе си.

Огромна част от хората живеят, за да оправдаят очакванията на останалите. Има ли смисъл в това? Донякъде, ако сметнем, че е нужно да задоволяваме желанията на хората около нас и тяхната собствена визия за нас самите. Няма да имаш момент на истинска свобода и радост, докато не разбереш, че най-ценното в този живот е да бъдеш себе си.

2. Учи се от грешките на другите и вярвай, че живота е чудо.

“Има два начина, по които да изживееш живота си. Единият е мислейки, че чудеса не съществуват, а другият е смятайки всичко за чудо.” – Алберт Айнщайн

Един от най-добрите начини да се учиш и израстваш бързо, е като изследваш пътя на хората, които вече са минали от там, накъдето отиваш ти. Собствената ти визия за живота и приемането на новото, но подлагайки го на собственото си съмнение, е важна и неизменна част от този процес.

3. Въведи процеса на осъзнаване в живота си.

“Неосъзнатият живот не си струва да се живее.” – Сократ

Все повече хора се стремят да живеят живот, изпълнен с моменти на постоянно личностно развитие и допринасяне за благото на цялото. Технологичният напредък може да ти донесе много забавления, но се замисли дали го използваш, за да развиваш собствения си интелект? Творческият ти потенциал е безграничен и единствено от теб самия зависи да го разгърнеш и да изпълниш съществуването си със смисъл.

4. Осъзнай, че всички хора са до някаква степен повлияни от околната си среда.

“Единственият източник на знание е опитът.” – Алберт Айнщайн

Бъди осъзнат за това, че всички около теб са оформили собствените си възгледи на базата на средата, в която са живели, както и на минали събития, преживявания и емоции. В момента, в който успееш да направиш това, имаш реалната възможност да спреш да съдиш хората около себе си, разбирайки, че те са също толкова обусловени от околната среда, калкото си и ти. Това е началото на път, изпълнен с любов и съпричастност на най-високо ниво.

5. Осъзнай, че ти си този, който създава собствените си преживявания.

“Преживяванията не са това, което се случва на човек. Те са начинът, по който той реагира на тях.” – Олдъс Хъксли

Изборите, които правиш са основна част от построяването на собствената ти действителност. Оставай насаме със себе си, за да ги изследваш и винаги си задавай следния въпрос: “По какъв начин ще повлияе сегашния ми избор на мен и на хората около мен?”

6. Задай си въпроса “С какво е изпълнен живота ми? Със страх или с любов?”

“Хиляди свещи могат да бъдат запалени от една единствена свещ и нейният живот няма да бъде съкратен. Щастието никога не намалява, когато бива споделено.” – Буда

За да живееш щастливо е нужно да преодолееш страховете си и да разгърнеш любовта, която е винаги вътре в теб.

Източник: Drugata realnost