6 вида приятели, от които категорично нямате нужда

6 вида приятели, от които категорично нямате нужда | Диана image 2

Добрите приятели са тези, от които всеки има нужда в своя живот. Приятелството има много лица. Те могат да ни усмихват, да изпълват със смисъл живота ни или да няма нужда да присъстват в него. Ето няколко вида приятели, от които не се нуждаем.

Егоистът
Всеки има поне по един приятел, който винаги намира начин да покаже своята егоистична природа. Той или тя винаги мислят само за себе си, не уважават вашето мнение и потребности и винаги те определят къде да бъде партито тази вечер или дори лятната ви ваканция.

Недостъпният
Винаги, когато искате да се видите на по чаша кафе, вашият недостъпен приятел ви напомня, че е много зает. Неговият календар никога няма пролука, в която да може да се видите и да си побъбрите, като истински приятели. Не са редки и случаите, в които все сте имали уговорка и тя бива отменена в последния момент. Въпреки това, тя или той все още са във вашия приятелски списък.

Разрушителят на самочувствието
Истинските приятели са тези, които отправят към нас комплименти, но и градивна критика, която по никакъв начин не накърнява достойнството ни. Те ни приемат с всичките ни силни и слаби страни. Разрушителят на самочувствие независимо, че няма основателна причина, винаги намира начин да накърни самочувствието ни. И всичко това, защото завижда на личността ни.

Лошият съветник
Колко често сте се допитвали до неговите съвети и колко често сте получавали най-лошите? Лошият съветник много прилича на разрушителя на самочувствието. Той винаги ще намери начин да провали щастието ви, да създаде интрига, да ви накара да се съмнявате в половинката си и ще ви дава съвети, когато нямате нужда от тях.

Потребителят
С него винаги се чувствате използвани. Когато сте на бар или кафе всеки път намира начин да ви накара да го почерпите няколко питиета. Дали ще ви върне жеста? Никога, защото той е потребителят!

Йо-йо приятелят
Той или тя са непостоянни в контактите си и настроенията към вас. Днес ви се обаждат, виждате се дни наред. След това настъпва пауза, в която той или тя са си намерили нова компания и така, докато отново не се сети за вас, защото вие сте просто за отбиване на времето.