7-те правила на всяка истинска жена

Много често обществото поставя ограничения за нас жените – ние трябва да сме майки, съпруги, дъщери, приятели, мениджъри…

И също толкова често тези рамки ни бутат надолу и ни спират. Именно затова трябва да забравим за тях. Точно в този момент.

Ето нашите 7 правила, които трябва всяка истинска жена да следва, за да има един прекрасен живот.

1. Истинската жена не гони щастието.

Преследването на щастието е любим спорт на всеки от нас. Бих казала доста популярен и глупав спорт. Всички сме се забързали да вземем, да догоним щастието – за по-добро бъдеще, за утре, за следващата година. Истинската жена напълно игнорира това надбягване.

Тя живее тук, в настоящето. Сега, за този миг и ден.

2.Сега е най-интересният и важен момент за една истинска жена.

Естествено, че тя има планове за бъдещето, но не живее в него. Живее днес, сега. Тя знае, че заради изречения, които започват с „Когато отслабна…“ и „Когато срещна моя принц…“, не си заслужава да пропиляваш живота си.

3. Да си истинска жена е привилегия и тя го разбира прекрасно.

Тя уважава и оценява факта, че се е родила жена. Да си жена не се състои само в това да се държиш женствено. Тя го знае. Тя го чувства.

За нея да бъде истинска жена не е изпитание, а подарък. Тя култивира женствеността си на всички нива – вътрешно ( емоции, чувства, мисли ) и външно ( тяло, облекло, поведение ).

4. Тя живее по свое собствено темпо.

Когато темпото ни на живот е прекалено бавно, ние не му се наслаждаваме. Когато пък е прекалено забързано, нямаме време да му се насладим изобщо. Истинската жена живее в хармония с това темпо и от там идва нейната висока сетивност.

Тя управлява събитията в живота си по начин, удобен за нея и наглася темпото според обстоятелствата.

Истинската жена живее така, че да изпълни всичките си желания и да не изгуби апетит за живот. Най-важното нещо в нейните действия е се разбере причината за поведението ѝ.

5. Тя вече е подминала фазата на „доброто момиче“.

„Доброто момиче“ е дъщеря – тя трябва да е достатъчно добра, за да получи позволение, дори и нейните желания да са тотално различни.

Добрите момичета живеят на принципа „трябва“ и „не трябва“. Този тип жени много рядко се питат какво всъщност искат те самите.

Истинската жена е изоставила вече вътрешното си „добро момиче“ някъде в миналото, наравно с постоянното желание за одобрение и похвала

Тя не игнорира мнението на другите за нея, тя просто не доказва нищо на никого, особено своите собствени интереси.

А колкото до недостатъците ѝ – да, тя ги има, но се отнася към тях доста снизходително. Истинската жена ги вижда, но не драматизира около тях – не ги крие, но и не ги излага на показ пред света.

6. Тя обича възрастта си. Винаги.

Истинската жена винаги може да извлече полза от своята възраст.

Тя не мисли, че да направиш нещо когато си на 20 или на 60 е „прекалено рано“ или „ прекалено късно“. Това е просто извинение на всички, които използват възрастта си като параван на страха си или вътрешните си табута.

Истинската жена може да прави всичко на всяка възраст.

Именно затова тя не съжалява за нищо, за което не е имала време да направи. Тя все още може да ги направи! Това в никакъв случай не означава, че тя не се грижи за себе си или не се стреми да изглежда добре.

Тя просто не се преструва, че е с 20 години по-млада – независимо дали говорим за начин на обличане или държание в обществото. Тя знае, че всяка възраст има своя красота, сексуалност и чар.

7. Тя много добре знае разликата между сама и самотна.

Истинската жена се наслаждава на времето, което ѝ остава да изкара със себе си.

Тя не се стреми да привлече някакви случайни хора в живота си, само и само да не остане сама. Да има време за себе си е подарък. Това е най-добрият начин за нея да се възстанови и да зареди живота си със спокойствие и смисъл.

Автор:

Росица Костадинова

Източник: https://www.edna.bg