Любимият ви цвят показва какъв сте и кои са силните и слабите ви страни!

Любимият ви цвят показва какъв сте и кои са силните и слабите ви страни! | Диана image 1
Дали когато играете “Не се сърди човече”, купувате си дрехи или избирате букет с цветя, инстинктивно винаги сте привлечени от един определен цвят. Дали просто защото е любимият ви, дали защото има специален ефект върху настроението ви или защото искате да разнообразите гардероба си – винаги има причина за съответния избор, който правите.

От по-безличните през миролюбивите до темпераментните цветове: нашите любими цветове винаги издават някоя черта от характера ни. Понякога дори разкриват и неща, което ще изненадат и нас самите.

jena-cvetove-92189-500x334

Ето и какво значат някои от основните цветове:

Любим цвят – червен:

Червеният цвят символизира страст, чувственост и сила! Ако безпогрешно се увличате по него, то вие сте силен и доста властен човек, гледате от високо околните. И не без основание, тъй като вашият темперамент и решителност наистина са за завиждане.

Внимание: Понякога може би се държите малко безразсъдно, както в любовта, така и в работата. И въпреки че това не се случва преднамерено, а произлиза от вашия темперамент, все пак трябва да се опитате да бъдете малко по-чувствителни.

Любим цвят – син:

Напомня за необятността на небето и хоризонта – зад ясното синьо стои чувство за баланс и хармония. А за любителите на този цвят, това са две много важни качества, оказвайки голямо въздействие върху характера. Ако смятате, че предпочитанията ви принадлежат към този цвят, то тогава вие сте миролюбива, по-скоро тиха и изключително чувствителна натура. И това е нещото, което ви прави толкова предпочитана компания.

Внимание: За вас споровете са болезнени и понякога само някоя незначителна дума или действие може да ви докосне до сърцето така, че много лесно да бъдете наранени. Затова трябва да се научите да защитавате вашата нежна и емоционална същност, като не разнищвате всяка отделна думичка извън целия контекст.

Любим цвят – жълт:

Този цвят е сияен, осигурява добро настроение и е истински стимулант за сетивата. Не е чудно, че тези, които са избрали жълтото за свой любим цвят, се считат за широкоскроени хора, творчески предразположени и хумористично настроени. С такъв жив темперамент често може да попадате в центъра на много събития, дори и когато не сте търсили нарочно светлината на прожекторите и цялото внимание, падащо върху вас.

Внимание: Винаги има някой, който ще ви завижда, защото не може да се справи лесно с вашия темперамент. И вместо да се зарази с добро настроение, най-вероятно ще приема действията и думите ви повърхностно и яростно ще се опита да се съревновава с вас. Затова не се разстройвайте от подобни провокиращи коментари – приемете ги с усмивка и с чувство за хумор.

Любим цвят – зелен:

Енергизираща и едновременно с това успокояваща свежест се излъчва от зеления цвят. Нищо чудно, че любителите на природата носят всички нюанси на зеленото в сърцата си.

Ако фаворит сред всички цветове е точно зеления цвят, то вие най-вероятно сте много спокойно, уравновесено и отговорно същество, на което може да се разчита във всякаква ситуации. Това го знаят вашият партньор, семейство и приятели, за което ви ценят и обичат много.

Внимание: Вие може би си падате доста любопитен човек и въпреки голямата лоялност, която притежавате, понякога давате много свобода на това си любопитство и превръщате разговора в разпит или проучване.

Фун Шуй цветове

Любим цвят – оранжев:

Възхитително и топло – това е настроението, което носи оранжевото. И който ръководи цветните избори в живота си, благодарение на точно този цвят, той очевидно е превърнал очарованието на оранжевите нюанси в свое житейско мото.

Нищо чудно, че любителите на оранжевия цвят са много популярни, защото чрез него те излъчват сърдечен смях и много заразна жажда за живот.

Внимание: Вашият необуздан ентусиазъм понякога е за сметка на тялото и физическото ви състояние, защото трудно можете да се спрете, когато сте предприели някакво начинание. И тъй като в такива моменти трудно си давате сметка, че може би вредите на здравето си, трябва да се научите да се наслаждавате и на своето лично удобство и спокойствие.

Любим цвят – розов:

Изразително или по-меко розово – трябва ли непременно да се харесва само на едно малко момиченце? Ни най-малко! Човек никога не е твърде стар за розовите нюанси, защото в края на краищата, този любим цвят символизира голямото сърце на притежателя си. Това ваше качество е от полза не само на вашите приятели и семейство, а и на всеки нуждаещ се непознат, на който също сте готови да помогнете винаги с каквото можете.

Внимание: Уверете се, че околните не се възползват от вашата природна доброта. Трябва да се научите, че процесът на даване и получаване е двустранен и че вие също трябва да извлечете някаква полза.