7 съвета как да забогатеете само за година

С правилна нагласа и напътствия всяка цел може да стане реалност.

Да станеш милионер или дори просто да натрупаш малко състояние само за година изглежда мисията невъзможна, особено в държава като България.

С правилна нагласа, отношение и напътствия обаче всяка цел може да се превърне в реалност.

Анализаторите смятат, че доходите растат толкова бързо, колкото бързо човек е склонен да прогресира и да се променя.

Първото нещо пред всеки, желаещ да забогатее, е да си постави това за цел, която да преследва. За да се похвалите, че сте я постигнали само след година време, изданието Enterpreneur предлага да следвате тези 7 прости съвета:

1. Оценете сегашното си финансово състояние

Не можете да растете, ако не знаете къде се намирате. Щом установите къде сте сега, едва тогава можете да направите необходимите промени, за да постигнете финансовите си цели.

В тази връзка е много важно да разберете: целия си доход, колко точно харчите, от какво може да спестите, да използвате на онлйан инструменти за фактуриране, за да следите финансите си (като sighted.com например), да отбележите финансовите си цели.

2. Работете за увеличаване на текущите си доходи

След като сте си създали план и финансови цели, е време да проучите как ще ги постигнете. Ясно е, че няма да забогатеете, единствено като намалите ежедневната си дажба кафе или хранителна консумация. Много по-важно е да разберете как ще увеличите сегашните си доходи.

Първо, разгледайте възможностите, които евентуално може да ви даде настоящият ви работодател. На второ място, помислете за страничен доход, който ще ви позволи редовно да генерирате повече пари.

3. Помислете за нови приходи

Богатите хора рядко имат само един източник на приходи. Всъщност много от тях имат повече от две работи. Започнете с нещо малко и намерете странично занимание, което да ви носи допълнителни приходи всеки месец. Огледайте се за дейности в сферата на консултирането, менторство и преподаване, публични блогове, почасова работа.

4. Спестявайте

Трябва ви стратегия, според която доходите ви се разделят между вашите жилищни разходи (сметки, наем, ипотека, пазаруване на хранителни стоки и др.), лични разходи (кино, вечеря, празници и др.) и спестявания. Помислете как да насочите спестяванията си в две посоки: пенсионно осигуряване и лична спестовна сметка.

Най-добрият начин да организирате финансите си е да ги автоматизирате и разделите в повече от една сметка. В зависимост от това колко печелите, опитайте да внасяте 5% от тази сума във личната спестовна сметка и 10% в пенсионния фонд.

5. Започнете да учите нови умения

Увеличаването на финансовата стабилност и забогатяването са свързани до голяма степен с непрекъснатото учене през целия живот. Това, че сте се научили да вършите текущите си задължения добре, може да ви направи експерт в дадена област, но само по себе си няма да ви направи богат току-така.

Обмислете на какви допълнителни курсове и специализации да се запишете, за да разширите полето си на дейност. това също така ще ви срещне и с нови хора и съмишленици, които биха могли да са и потенциални партньори в бъдещ проект.

Не е нужно да кандидатствате отново в университет. Достатъчно е да се огледате за допълнителни курсове, да ходите по публични събития и конференции, да четете повече или да се абонирате за подкастове. Има и достатъчно много и интересни онлайн обучения, включително безплатни.

6. Потърсете възможности

Шансът няма сам да кацне на рамото ви, докато седите спокойно на работното си място и вършите рутинните си задължения. От вас зависи да напуснете зоната си на комфорт и да го потърсите сами.

Ако например имате идея за бизнес, която сте отлагали дълго от страх или предразсъдъци, започнете да опитвате с малки стъпки в свободното си време. Инвестирайте време и внимание, завъртете колелото и може би скоро ще започне да ви носи страничен доход за вас.

7. Контакти

Максимата, че не е важно какво знаеш, а кого познаваш, важи с пълна сила  в процеса на забогатяване. Може би сте забелязали, че успешните хора се свързват и контактуват отлично с други успешни хора, независимо дали са в една и съща сфера на дейност. в тази връзка е от огромно значение да започнете да създавате мрежа от контакти с успешни хора. Идеята е, че дори да сте най- добрият мозъчен хирург в света, никой няма да го разбере освен ако не му го кажете, а след това и демонстрирате.

Има редица начини да срещнете успешни хора: престрашете се и просто пишете на имейл или в социалните мрежи, за да се свържете с тях, запознайте се тях на събития и конференции, абониране за техния бюлетин, участвайте в техните уеб-семинари.

Източник:economic.bg