8 храни, които трябва да сложите в черния списък преди лягане!

Често срещано мнение е, че късно вечер не е добре да се хапва нищо. Но дали е така? И какво да правят тези, които работят до късно и се прибират вкъщи по никое време? Или, да речем, вечеряте в 19:00 и  после сте гладни цяла вечер? Така или иначе, стомаха ще даде конкретни сигнали, че е добре да хапнете нещо, въпроса е да знаете какво

Най-добрият вариант е лека вечеря три часа преди лягане . Но ако нещо не се изпълнява според плана ви и се чувствате гладен, не забравяй да хапнеш. Сънят на празен стомах е кратък и тревожен.

Просто не правете грешки, които могат да ви струват здраве. Нека разберем какви продукти и защо трябва да се въздържите точно от тях, преди да си легнете.

Продукти, които не могат да се консумират през нощта

Месо, птици, риба, яйца

Протеиновата храна от животински произход се смила в стомаха достатъчно дълго от 4-6 часа. Това, което остава в стомаха през нощта, започва да гние. Токсините влизат в кръвния поток, което може да доведе до лошо здраве и болести. Следователно, такива храни трябва да се консумират не по-късно от 18-19 часа. И ако имате много малко време за готвене, обърнете внимание на рецепти за бързо приготвяне на нещата

Бобови растения от всякакъв вид

Това са продукти с ниско ниво на гликемичен индекс, което означава, че те се усвояват по-бавно. В допълнение, яденето на бобови растения през нощта може да доведе до подуване на корема и увеличаване на производството на газ в червата.

Чай, кафе, кола, шоколад

Кофеинът, който се съдържа в кафето, чая, колата и тъмния шоколад, стимулира централната нервна система. Така че проблемите със съня са гарантирани. Нарушаването на съня, от своя страна, намалява имунитета и предизвиква свръх тегло. Избягвайте кофеина няколко часа преди лягане.

Пуканки, чипс, бисквити

Разнообразие от закуски – определено не са точната храна за вечерна закуска. Предвид степента на обработка на такива продукти, количеството химикали в тях и общото съдържание на калории, ние ги изпращаме и в „черния“ списък. В противен случай те могат сериозно да повлияят на състоянието на кожата и да допринесат за допълнителни килограми.

Хлебни изделия
Хлябът и други тестени продукти се смилат доста бързо. Но в замяна увеличават кръвната захар. Калориите са най-трудно усвоими, които се консумират стях. Тези, които хапват тестени изделия преди да заспят, като цяло не могат да се похвалят с тънка снага

Ядки и сушени плодове

Несъмнено ядките и сушените плодове са много полезни. Въпреки това, 100 грама ядки съдържат половината от калориите на ежедневната диета на момиче. И сушените плодове са  с концентрирана захар, което ги прави много калорични

Алкохолни напитки
И няма значение, силни или слаби. С използването на алкохол, сънят дори идва по-бързо, но не води до желаната почивка. Алкохолно съдържащите напитки оказват негативно влияние върху съдовата система. И тялото, по-скоро, се нуждае от повече движение, за да изразходи алкохола, а не да спи.

Чесън, лук, подправки

Всичко, което люто: пипер, джинджифил, чесън, лук разрежда кръвта, ободрява и стимулира апетита. Няколко часа след хранене пак искате да ядете. Солта запазва течност в тялото. И това е свтрзано с появата на оток сутринта

Как да се отървем от глада, преди да си легнем?

За да не лягате гладни в леглото, можете да си вземете салата от зелени зеленчуци, хляб, парче меко сирене, да пиете чаша нискомаслен кефир или кисело мляко. Добре е да ядете зеленчуци с „отрицателно калорично съдържание“ преди лягане, т.е. тези за преработка, които вземат повече енергия, отколкото дават: ябълка, цвекло, целина.

Ако продуктите от първия списък са чести придружители на късна вечеря, не се учудвайте после защо имате лошо здраве . В допълнение към отслабеният имунитет, крехката ви коса и лошия цвят на кожата, съществува голям риск да се получат допълнителни килограми .

Източник: http://lekuvai.eu