8 причини, поради които те е страх да прекратиш токсична връзка

Днес ще си поговорим за жената, която отказва да бъде с велики мъже, за да бъде вярна на връзката си с човек, за когото знае, че не е добре за нея.

Не забравяй, че „Аз го обичам!“ не е достатъчно добра причина да го оставиш да те третира като човек второ качество. Чудиш се защо не можеш да го напуснеш, въпреки че знаеш, че трябва? Ето защо:

1. Сама се убеждаваш, че всичко е наред

За съжаление, отказът да приемем реалността е един от любимите „наркотици“ на жените. Колкото и да е трудно да се откажеш от него, трябва да дойдеш на себе си! Ако всички твои приятели и близки не спират да разпитват защо все още си с толкова неприятен човек и в толкова вредна връзка, обикновено е, защото не трябва да бъдеш с него. Правиш лошо сама на себе си. И все пак една влюбена жена може да се убеди, че няма нищо нередно с мъжа ѝ или с връзката ѝ.

2. Сама се убеждаваш, че “като цяло си щастлива”

Много от нас са научени да мислят, че „ако доброто е повече от лошото“, трябва да продължим да се борим. Но наистина не мисля, че днес разбираме тази фраза така, както жените от Средновековието. Как може този израз да е решение на който и да било проблем? Това не означава, че трябва да се убедиш, че повечето неща са „добре“ а лошите не са толкова лоши. Това не означава, че трябва да си на принципа „направи го или умри“ само защото двамата сте споделили някои хубави моменти. Ако трябва постоянно да си казваш, че “като цяло си щастлива” – значи наистина не си.

3. Страхуваш се да не го загубиш заради друга жена

Друга голяма грешка, която допускаме е, че пазим нездравословни взаимоотношения само защото не искаме да „загубим“ човека до нас заради друга жена (или жени). Знам, че е гадно, но буквално е най-глупавото решение, което можеш да вземеш за собственото си щастие. Ако друга жена може да му грабне вниманието толкова лесно …скъпа, нека върви по дяволите! Обещавам ти, ще бъдеш по-добре без него.

4. Страхуваш се да бъдеш сама

Да си тръгнеш от наистина сериозна връзка променя голяма част от живота ти. Напълно те разбирам. Ти си свикнала да мислиш, да чувстваш и да живееш за двама ви. Това е напълно нормално, жените сме създадени за това. Но не се страхувай да оставиш един лош човек, защото се страхуваш да си сама. Да бъдеш сама, след като си имала токсична връзка, е невероятен начин да изградиш живота си отново и да поставиш короната обратно на главата си, където ѝ е мястото. Прегърни самотата, момиче!

5. Притесняваш се, че няма да намериш по-добър

Наистина не обичаме да го признаваме, но друга причина, поради която не можем да си тръгнем от мъжа до себе си е, че се страхуваме, че няма да намерим някой по-добър от него. И когато кажа по-добър, искам да кажа по-добър от по начина, по който го виждаш – не както го виждат всички останали. Не си мисли, че няма да намериш някой, който да те кара да се чувстваш така, както той, но ти обещавам, че ако успееш да го превъзмогнеш и продължиш напред, ще откриеш някой, който напълно ще промени представата ти за любов и разбереш какво значи да те обичат по правилния начин. Нещо, което напълно заслужаваш!

6. Опитваш се да се придържаш към стари спомени

Искаш ли да знаеш защо е толкова лесно да се убедиш, че трябва да се бориш за тази мъртва връзка? Защото се придържаш към нещата, каквито са били някога. Ти живееш с мисълта за това какъв беше той, когато излязохте за първи път. Все още разказваш на хората за начина, по който е успял да те накара да се чувстваш и за сладките неща, които е направил. Но трябва да живееш в настоящето. Не забравяй, че никога не е трябвало да спре да прави нещата, които са му били необходими, за да те спечели!

7. Опитваш се да избегнеш израза „Нали ти казах?“

Когато най-сетне излезеш от тази токсична връзка, задължително ще има няколко души, които ще се гордеят с теб и ще се опитват да те развеселят, но ще трябва да се изправиш и срещу тези, които нямат търпение да ти кажат „Нали ти казах?“. За да бъда откровена, това е безкрайно досадно, но това не е краят на света. Нека да казват каквото искат, а ти го преглътни с чаша хубаво вино.

8. Поставяш него на първо място

Във всяко едно отношение ти поставяш него и чувствата му пред себе си. Всеки ден, в който пренебрегваш себе си, ти обръщаш гръб на щастието си. Задай си следния въпрос: „Той поставя ли чувствата ми пред себе си?“. Предполагам, че отговорът е „не“. Само заради това трябва да избереш себе си пред него.

Защото ти заслужаваш да си щастлива!

Източник: https://dama.bg