Ако искате да не се разболявате изразявайте чувствата си, намирайте решения и вярвайте

Ако искате да не се разболявате - изразявайте чувствата си, намирайте решения и вярвайте | Диана image 1

Какви са основите на здравето, според бразилския лекар, учен и педагог Драузио Варела

Ако не искате да се разболявате, изразявайте чувствата си.

Емоции и чувства, които са прикрити или подтиснати ни докарват болести като: гастрит, язва, лумбални и гръбначни болки. С времето, потискането на чувствата може да ни разболее от рак. Едва тогава отиваме при специалист, за да споделим нашите нашите тайни, интимности и грешки. Диалога, разговора и думите са силен лек и страхотна терапия, която всеки от нас трябва да практикува.

Ако не искате да сте болни – взимайте решения.

Нерешителният човек винаги си остава в съмнения, тревога и терзание. Нерешителността винаги акумулира проблеми, тревоги и агресии. Човешката история е създадена от хора, взимащи решения. Да вземете решение е точно да знаете дали да отречете, да знаете дали да изгубите предимства и ценности, за да спечелите други. Нерешителните хора стават жертва на стомашни проблеми, нервни болки и проблеми на кожата.

Drauzio Varella ebooklivro.blogspot.com [5]

Ако не искате да сте болни – намирайте решенията.

Негативните хора не намират решения и само увеличават проблемите си. Те предпочитат оплакването, клюките и песимизма. По-добре е да запалите клечка кибрит, отколкото вечно да съжалявате за мрака в който живеете. Ние сме това, което мислим. Негативните мисли създават негативна енергия, която се трансформира в болести.

Ако не искате да сте болни – не живейте според външния вид.

Някой крие реалността, преструва се, позира и винаги иска да създава представа, че е добре. Той много иска да бъде виждан от другите като перфектен, безгрижен и т. н., но всъщност на практика само акумулира тонове тежест. Бронзова статуя с крака от глина. Няма нищо по-лошо за здравето ни от това да живеем заради външния вид и фасадата си. Такива хора изглеждат много лъскаво, но са с много малки корени. Тяхната съдба са аптеката, болницата и болката, която неминуемо ще изпитат.

Ако не искате да сте болни – приемайте.

Отказа да приемем нещата и липсата на самоувереност ни карат да се отчуждаваме един от друг. Да бъдем едно със себе си е в основата на здравословния живот. Тези, които не приемат всичко това, стават завистливи, ревниви, имитатори, свръх състезателни и накрая деструктивни. Бъдете приемани и приемащи. Приемете, че сте приемани и приемайте и критиките към себе си. Това ще ви донесе мъдрост, здрав разум и терапия.

Ако не искате да сте болни – вярвайте.

Ще страда този, който не се доверява, не комуникира, не е отворен, не е свързан, не създава дълбоки и трайни връзки и не знае как да създаде истинско приятелство. Без доверие между хората няма взаимоотношения. Недоверието е липса на вяра във вас самите и в самата вяра.

Ако не искате да сте болни – не живейте живота тъжни.

Добрия хумор, смеха, почивката, щастието… Те, както и много други положителни преживявания и емоции възстановяват здравето и ни носят дълъг живот. Щастливият човек има дарбата да подобрява средата, където и с когото и да живее. Добрия хумор ни спасява от посещения при лекар. Щастието е и здраве и терапия.

Снимки: weekend.gazeta, catracalivre.com.br

09