Ако ви провърви в точния момент…

„Ако ви провърви, ще останете сами, наоколо няма да има никого и ще се наложи да търсите опора в земята и в самите себе си.

Ако ви провърви, в един много подходящ момент животът ще връхлети върху ви, ще ви строши като орех, от който вадят ядката.

Ако ви провърви, един ден ще ви заболи. Толкова много ще ви заболи, че болката почти ще ви убие, а след това ще ви помогне да се преродите отвътре.

Ако ви провърви, животът ще ви разплаче. Няма да можете да спрете сълзите си и чрезтях ще дойдат освобождението, а след това и истинския живот.

Ако ви провърви, ще бъдете много уязвими от други хора. И няма да има как да го скриете, но тогава ще разберете кой е с вас и кой не е.
Ако ви провърви, няма да знаете всички отговори и ще ви се наложи да ги измислите сами.
Ако ви провърви ще се разочаровате от хора, идеи, учители и добри вълшебници. И преживявайки това, ще видите истинския свят.
Ако ви провърви, някой път ще се окаже, че няма от кого да поискате съвет. Съвсем няма. И ще ви се наложи да намерите вътрешния си компас.
Ако ви провърви, ще дойде ден, в който ще разберете, че е станало непоносимо. Толкова непоносимо, че или трябва да направите нещо с това, или да се отпуснете и да позволите светът да направи нещо от вас.
Ако ви провърви, ще бъдете изгубени, излъгани, предадени и почти разбити. И това „почти” ще се отпечата на лицето ви като дребни бръчици от мъдрост, а опитът ще ви остане за цял живот.

Ако ви провърви, ще останете без пари. И ще се наложи да имате съвсем различни отношения с хора, на които преди просто е трябвало да платите.
Ако ви провърви, ще станете много богати, ще стигнете дълбините на отчаянието и ще разберете, че щастието не е в парите.
Ако ви провърви, съвсем няма да ви обичат всички. И ще трябва да се настроите на вътрешната си система от ценности. И желанието да се харесате ще отпусне хватката.
Ако ви провърви, някой близък ще ви обърне гръб. И тогава ще се научите да цените моментите на щастие.
Ако ви провърви, ще се сблъскате с любимите си лице в лице. И ще съществуват две истини – тяхната и вашата. И ще усетите вибриращото пространство между две съвършено различни вселени, които едва се докосват.

Ако ви провърви, ще се справите с всичко това. И ще намерите начин да се преобразите. И ще изпитате вътрешната алхимия, при която болката се превръща в красота, гневът в смирение, страхът в действие. Ще изметете от душата си вината и срама, както грижливия стопанин измита двора си. Ще видите как радостта е заразяващ пример, а белезите се превръщат във врати.
Ако ви провърви в точния момент…“

Аглая Датешидзе

Източник: