Да останете себе си в свят, който постоянно се опитва да ви промени е най-доброто постижение!

Приемете всичко в себе си – абсолютно всичко! Бъдете себе си в началото и в края – без извинения и съжаления!

ЛЮБОВ КЪМ СОБСТВЕНАТА ЛИЧНОСТ

1.Какво ви прави толкова недостойни за любов? Кои са недостатъците, характеристиките, прегрешенията и несъвършенствата, които използвате като извинение да не обичате себе си? Направете си списък. Ако някой ваш приятел ви беше дал списък с причините, поради които не обича себе си, какво щяхте да му кажете?

Сега, въз основа на списъка с вашите “недостатъ ци”, напишете някои утвърждения:

“Обичам себе си, когато не съм в добро настроение и съм избухлив.”

“Обичам себе си, когато съм настроен да критикувам и осъждам.”

“Обичам себе си, когато съм нервен и боязлив.”

“Обичам себе си, когато съм мързелив.”

(Това не значи, че трябва да обичате да бъдете нервни или критични; а че просто трябва да обичате себе си каквото и да е замислило вашето его.)

2. Как животът ви щеше да се различава от сегашния, ако бяхте своя най-добър приятел -ако обичахте себе си безусловно? Как щяха да се променят нещата, които правите, казвате, мислите, чувствате, както и тези, в които вярвате? Щяхте ли да правите различни избори и да вземате различни решения относно организацията на всекидневния си живот? Или щяхте да имате различни мечти за бъдещето?

(Отделете време на това упражнение. Не се преструвайте, че вече напълно обичате себе си. Ако това беше така, нямаше да бъдете тук!) Отсега нататък по всички възможни за вас начини започнете да действате “сякаш” сте своят най-добър приятел.

Да живееш с вълшебство – Джил Едуардс, jill-edwards.co.uk

Издателство: Аратрон, aratron.org

Източник: http://mostzaknigi.com