Да помагаш на другите е основно условие за успех

Кои са другите принципи според Марк Черноф, един от най-продаваните автори на „Ню Йорк Таймс“.

Марк Черноф е един от най-продаваните автори на Ню Йорк Таймс, професионален учител (коуч), почитател е на силата на човешкия дух, а блогът му Marcandangel е признат от Форбс като един от най-популярните за личностно развитие. Maрк прекарва последното десетилетие в писане на книги, преподаване и организиране на семинари за доказани стратегии за намиране на трайно щастие, успех, любов и мир. Представяме ви основните му принципи на успеха.
  • Ти си единственият човек, отговорен за собствения си успех. Най-добрата част от живота ти ще настъпи тогава, когато решиш, че животът си е твой и че не бива да се осланяш на никой, да разчиташ на друг, или да обвиняваш останалите хора. Напълно контролираш бъдещето си.
  • Няма нужда да изобретяваш нещата. Не е необходимо да ги измисляш за първи път. Да ти хрумне страхотна, гениална идея е един от начините да постигнеш успех. Но това не е задължително. Много хора са достигнали до висини само като са използвали нещо, което вече съществува и са го обработили и представили по свой начин.
  • Няма прогрес без действие. Това, което не е започнато днес, няма да бъде довършено утре. Някои от най-невероятните идеи в света така и не са успели, защото гениите зад тях не са предприели действие. Помни, че действието винаги гарантира в бъдеще 100% възвращаемост, която се изразява в събития и истински живот.
  • Постоянството винаги печели. Уинстън Чърчил е казва, че успехът се състои в това да се спъваш от провал на провал без липса на ентусиазъм.
  • Фокусът е всичко. Когато си твърде зает да гледаш назад или около себе си, хората те подминават. Ако не се фокусираш 100% върху нещо, никога няма да си 100% ефективен.
  • Провалът е нужен. Не се събуждай на 75 години, мислейки за това, което е трябвало да изпробваш, но не си, само заради страха от провал. Малко хора успяват от първия път. Всъщност на повечето не им се случват нещата дори първите 5 пъти.
  • Положителното отношение зарежда продуктивността. Мислите са задвижващото колело, което тласка напред живота към правилната посока. Успехът идва от позитивната енергия.
  • Трябва да вярваш, че можеш. Необходимо е да намериш онова кътче вътре в теб, където всичко е възможно. Започва се с мечта. Добавя се доверие и всичко това се превръща във вяра. След това се придава отдаденост и така се ражда целта. Когато се предприеме действие, започва нова част от живота ти. Добавиш ли решителност и време, мечтата става реалност.
  • Да помагаш на другите е голяма част от това да бъдеш успешен. Щастливите хора постоянно се проявяват с нови идеи, нови проекти и иновативни начини да помагат на останалите. Това означава, че целите им помагат не само самите те да извличат полза, но и да са полезни на останалите около тях

Източник: https://spisanie8.bg/