Диетата, която ви позволява да ядете торта и да пиете вино

Има ли диета, която ви позволява да пиете вино и в същото време да ви помогне да отслабнете в дългосрочен план? Всъщност се оказва, че не трябва напълно да жертвате любимите си храни и напитки през цялото време.

Университетът в Сидни разкри в скорошно проучване, че взимането на почивка от вашата диета ви помага да отслабнете в дългосрочен план. Това е така, тъй като, когато се стараете да свалите няколко килограма и да задържите резултатите, е по-разумно да си угаждате от време на време в продължение на дълъг период от време, вместо да ядете само пилешко и салата.

Ново проучване на Washington State University пък откри, че пиенето на вино всъщност може да ви помогне да получите мечтаната фигура. Основното правило? Не превишавайте 2 чаши на ден и само пийте вечер. Как работи това? Според изследването виното съдържа ресвератрол, тип полифенол, който превръща “бялата мазнина” в “бежова мазнина”, което я прави по-лесна за горене. “Полифенолите в плодове, включително ресвератрол, повишава генната експресия, която подобрява окислението на хранителните мазнини, така че тялото не се претоварва. Те превръщат бялата мазнина в бежова мазнина, която изгаря липидите – помага да се запази тялото в баланс и предотвратява затлъстяването и метаболитната дисфункция”, каза професор Мин Ду. Макар че той препоръчва да ядем плодове вместо вино за този процес, всичко в умерени количества няма да навреди.