С винена диета можете да отслабнете с по килограм на ден

С винена диета можете да отслабнете с по килограм на ден | Диана

Повечето диети изискват пълен отказ от алкохол и каквито и да е напитки, които го съдържат. Това се налага, защото алкохолът е висококалоричен и това повишава калориите, които се приемат през деня.

Освен това организмът по време на диета не е в перфектна кондиция и състоянието му може да се влоши  от алкохола. Той също така намалява волевия контрол на човека и той може да се отказже по-лесно от спазването на диетата.

Тези изисквания са абсурдни по отношение на диетите, които продължават повече от две-три седмици, тъй като винаги има някакви празници, на които човек пийва поне една чаша вино.

Приятно изключение от гореописаните е винената диета, която е ефективна и не изключва консумацията на алкохол. Тъкмо обратното – виното е основен действащ компонент в тази диета.

Винената диета е кратка – за пет дни изгубвате пет килограма. През тези пет дни захарта е забранена, както и солта. Това спомага за изхвърлянето на излишната течност от организма.

От напитките се консумират само вино и вода. Чаят, кафето и соковете са абсолютно забранени.

През петте дни на винената диета менюто е едно и също:

  • Закуската е един домат и едно сварено яйце.
  • Следва втора закуска от една зелена ябълка, но можете да я пропуснете.
  • Обядът е двеста грама извара и една краставица.
  • Вечерята е двеста милилитра сухо червено вино.

Можете да замените изварата на обяд с нискомаслено сирене. Към вечерята от вино можете да добавите едно малко парченце сирене, ако не издържате без храна.

Консумацията на червено вино в указаното количество оказва благотворно въздействие върху кръвоносната система и сърцето. Можете да повторите винената диета след два месеца. Надяваме се, че ще успеете трайно да се вталите с нейна помощ.