До момичето, което не знае как да обича себе си

Скъпо момиче,

Знай, че да обичаш себе си е най-важният урок, който трябва да научиш през живота си. Любовта, насочена навътре, отваря врати. Отваря света – пъстър и прекрасен, точно като самата теб.

Когато обикнеш своето вътрешно Аз, ще се научиш как да се доверяваш на хората и да виждаш доброто у тях, вместо да се страхуваш дали няма да те наранят. Ще научиш, че всеки човек, когото срещаш по житейския си път, има причина да се е озовал там, независимо какво ти е донесъл. Ще станеш устойчива на агресията, на гнева и на омразата, защото любовта, която свети отвътре, е най-яркият фенер в моменти на мрак. Защото при всяко едно предизвикателство, което преживяваш, всеки път, когато се съмняваш в себе си, всеки път, когато ти е трудно, ще знаеш, че любовта продължава да присъства там, вътре в теб.

Не вярвай на всичко, което минава през ума ти. Във всеки от нас дреме един критик, който постоянно ни пази от неприятности. Но много повече ни пази от всичко хубаво, което може да ни се случи. Затова не му се доверявай напълно. Заслушай се в мелодията на сърцето си и остави тя да те води.

Най-добрият начин да изживееш живота си е обичайки себе си. Точно тази любов е ключът към промяната на света!

Източник: https://www.iwoman.bg