Това е за всички момичета с разбити сърца

Ти си момичето, което дава. Това момиче, което винаги е виждало връзките различно – като обещания, а не като нещо временно. Когато става  въпрос за любов, ти никога не си се страхувала да допускаш хора в сърцето си. Ти никога не си се страхувала да показаваш това, което чувстваш, да се отваряш за хората.

Ти си момичето, което целува със страст. Може да е обукновен ден, обикновен момент, но всяка целувка означава нещо за теб. Всяко докосване е значимо. Всеки момент, който споделяш с някого е значим и ще продължи да бъде значим дори, когато този човек го няма вече.

Ти си момичето, което прощава. Никога не си се страувала да си признаеш, че те боли. Ти допусна отново същите хора в живота си и повярва в тяхната доброта. Даде им още един шанс, може би дори твърде много и се нарани с това. Но не съжаляваш дори за минута за изборите си.

Ти имаш голямо и красиво сърце! Такова, което остава отворено дори и след раздялата.

Има хора, които те гледат отвисоко. Те мислят, че си слаба и зависима, че твърде бързо допускаш мъжете до себе си. Виждат разбитите сърца като твърде чупливи, сякаш ти не си твърде силна за да се опазиш от болка и нараняване. Също така казват, че ти прощаваш твърде много и обичаш наивно и сама допускаш да бъдеш наранена.

Ти си момичето, чието сърце е пълно до ръба! Не се поставяш нарочно в негативни ситуации. Падаш си по грешните хора неусетно. Не се опитваш да обичаш мъж, който никога няма да те обикне в замяна. Не го търсиш умишлено, не търсиш болката.

Ти си момичето, което вярва във вторите шансове. Без значение да си била ощетена или предадена. Няма значение ако последният мъж, когото си обичала те е оставил. Няма значение ако хората не спазват думата си. Ти си способна да прощаваш, защото знаеш че хората не са съвършени. И ти си склонна да дадеш шанс на наякого, защот знаеш че нов човек не би могъл да те обича по начина, по който може другият.

Ти си момичето, което никога не поставя правила в любовта. Ти обичаш просто защото никога не си виждала причина да не го правиш. Не задържаш любовта за себе си, защото не вярваш в половинчатата любов. Допускаш хората до себе си, защото вярваш в тяхната доброта. Никога не виждаш злобата в хората просто защото твоят мозък не работи по този начин. И прощаваш просто защото животът е твърде кратък за да се затвориш за него.

Ти си момичето с разбито сърце – тази, която винаги ще е там за тези, които обича, тази, която ще подкрепя и враговете и приятелите си, тази, която ще дава толкова много че понякога ще се чувства празна. Тази, която трябва да се научи да пази сърцето си, да бъде умна и да не позволява да сломят духът ѝ. Тази, която никога не трябва да се срамува колко голямо и силно сърце има!

Автор: Мариса Донли

Превод: Диана.БГ