Посвещава се на всички жени, които умеят да обичат силно

Ти също си се влюбвала, нали?

Дала си сърцето си на някого и може би са те наранили. Правила си чудеса от храборост за него, а той дори не е разбрал… Било те е страх, но въпреки всичко си се подарявала без да се пазиш.

Ти си тази, която умее да целува със страст! Знаеш че действията значат повече от думите и Показваш когато имаш желание към някого. Всяко докосване, всеки жест, всяка целувка, всяка дума са предназначени за Него! Те не са случайни и означават нещо, в противен случай не би ги подарила! Ти умееш да оставяш следи в хората, защото умееш да обичаш. Те остават да кънтят в човека, дори и когато вече не сте заедно и знаеш, че може би няма да се видите никога повече.

Гордееш се с това, че умееш да обичаш. Нищо, че е възможно да ти разбият сърцето и в наши дни се приема за проява на слабост да показваш чувствата си. Ти винаги стоиш гордо зад тях и носиш последствията от това. Може да те наричат слаба, но никога няма да те нарекат лицемер, защото си себе си. Ранима си,  но когато някой ти покаже, че те обича, ти нямаш нужда да градиш стени около себе си, а строиш мостове. Честна си до глупост понякога. И точно това те прави истински силна в същност.

Може би обичаш по-различно от останалите хора. Може би се влюбваш по-дълбоко. Може би не ти минава за ден, месец или година. Може бе не ти минава никога и винаги носиш тези мъже, които са докоснали сърцето ти по един или друг начин. Имаш си своя малък списък с истински любови и знаеш, че всеки един от тях е минал през живота ти с причина.

Искам да ти кажа, че няма нищо нередно в това, че не е нужно да се променяш, защото някой не те е разбрал. Каквото и да ти казват ние сме на този свят, за да обичаме и да бъдем обичани! В това се състои красотата на нашето съществуване.

Никой не може да ти обещае, че няма да бъдеш наранена отново, но това не бива да те спира да обичаш толкова истински и дълбоко, колкото само ти умееш. Така че – грижи се за сърцето си! Проверявай внимателно тези, на които смяташ да дадеш любовта си, защото не всеки я заслужава. Малко са тези, които могат да те разчетат и това ще те кара да се чувстваш самотна. Но ти не си сама, защото имаш себе си.

Истината е, че нещата често не се случват така както ти се искат и от това ще те боли, защото ти умееш да обичаш много силно. Но всичко ще е наред! Да обичаш силно е привилигея, отредена за малцина. Не позволявай на болката да те спира да обичаш отново!

 Хора като теб придават смисъл на света ни.

Автор: Диана Гинова – Психолог и Психотерапевт. София 2016 г.

https://diana.bg/psihoterapevt/