Една история, която всеки родител трябва да прочете!

Една история, която всеки родител трябва да прочете! | Диана

Млад мъж отива на интервю за работа в голяма компания. Той преминава през първоначалното интервю и трябва да се срещне с директора за окончателен разговор. Директорът видя отличната му автобиография и тогава попита:
– Получихте ли някога стипендия в училище? – Младият мъж отговорил “не”.
– Баща ви ли плати за обучението ви? – “Да”, каза той.
– Какво работи баща ви? – Баща ми е ковач.
Тогава директорът помоли момчето да му покаже ръцете си.
Младежът протяга ръцете си и ги показва – меки и перфектни.
– Някога помагали ли сте на баща ви в работата му? – Никога, той винаги искаше да уча и да чета повече книги. Освен това, той върши работата си много по-добре от мен.

Тогава директорът каза:
– Имам една мола: когато се приберете вкъщи днес, отидете и измийте ръцете на баща си, а след това елате да ме видите утре сутринта.
Младежът тогава усетил, колко голям е шанса да получи желаната от него работа.

Когато се връща у дома, той пита баща си дали ще му даде да измие ръцете му.

Баща му го изгледа странно и със смесени чувства показа ръцете си. Младият мъж бавно измива ръцете му. Тогава той за първи път забелязва, че ръцете на баща му са набръчкани и с много белези. Синините по ръцете са цената, която той заплаща за образованието на синът си.

След като измива ръцете на баща си, младият мъж стои мълчаливо и замислено. Тази нощ, те драмата разговарят дълго време.

На сутринта, младежът мъж отива в кабинета на директора. Мениджърът забеляза сълзите в очите на младият човек и го попита: – Можете ли да ми кажете какво направихте и какво научихте вчера в дома си?

Тогава той отговори: Измих ръцете на баща си а след това почистих и неговата работилница. Сега вече знам какво е да ценя и да призная, че без родителите ми, нямаше да съм това, което съм днес. Сега осъзнавам колко е трудно да се бори човек за хляба си. Сега вече и аз искам да помогна на семейството си.

Директорът казва: Това е, което търся в моите хора. Искам да наема човек, който може да оцени помощна на другите. Човек, който познава страданията на другите, за който парите не са единствената цел в живота. Вече си назначен.

Можете да дадете на детето си голяма къща, хубава храна, компютър, телевизор с голям екран. Но когато миете пода или картината на стена, карайте го да прави и това.
След ядене да измият чиниите със своите братя и сестри. Не защото нямате пари да наемете някой, или да го направите самите вие, а защото искате да ги обичате по правилния начин. Без значение колко богати сте, или бедни, един ден косата ви ще побелее, като косата на бащата на този млад човек.

Най-важното нещо е, вашето дете да се научи да оценява усилията и трудностите и да уважава труда на другите, за да постихне нещо в живота.