Енергията на рода ви. Едно четиво за пораснали момичета

ЕНЕРГИЯТА НА РОДА. Четиво за момичета във възрастта 50+ | Диана image 1

Ако имате син или внук е добре да знаете, че енергията на любовта в рода се предава по следния ред. При момчето тя идва от бащата и дядото по бащина линия. Връзката между тях не бива да се прекъсва. Синът трябва да е в добри отношения с баща си и с дядо си. От тях той ще взима енергия за да бъде успешен живота му, да може да създаде хубаво и здраво семейство и да има добри професионални успехи.

Ако тези връзки се прекъснат (причините могат да бъдат различни), то живота на този човек ще е труден и с малки възможности за реализация, както професионална, така и лична, а понякога и двете. Или както често казват старите хора – „не му върви”.

Така че, за да направите тест за собствена преценка на ситуацията – прегледайте техните отношения и си задайте следните въпроси:

 • Дали когато е бил малко момче вашият син, дядото е имал добър контакт и отношения с него?
 • Дали го е учил на някакви „мъжки” неща?
 • Дали го е обичал?

Помислете и за отношенията с баща му:

 • Дали баща му се е интересувал от него?
 • Дали баща му е отделял достатъчно време за да бъдат заедно? Или си е гледал личното време и своите си работи повече?

Понякога бащите в старанието си да обезпечат материално семействата си отсъстват твърде много, дори отиват да работят някъде в чужбина. И така – чисто енергийно те не присъстват близо до децата си.

Но да продължим с теста:

 • В какви отношения са те днес?
 • Дали сина обвинява за нещо баща си (може да е изневерявал, да се е развел, да е тормозил него, майка му, братята, сестрите му, да е бил алкохолик, хазартен тип или просто безотговорен егоист)?
 • Дали не счита баща си за предател към семейството?
 • Дали има нещо друго, в което го обвинява?
 • Дали има  нещо, за което не би могъл  да му прости? 
 • Контактуват ли сега?
 • Колко често?

От тук ще прецените дали връзката им е нарушена. Ако всичко е ок, тези три личности трябва да са съхранили хубави чувства един към друг, дори и някой от тях да не е вече между живите. Това е важно! Уважението винаги трябва да е от по-малкия към по-големия. Това е ясно изявено старшинство, което е по възраст.

Ако връзката е нарушена, то работата по възстановяването е в ръцете на най-младия, тоест – сина. Той трябва да поправи нещата. Необходимо е той първи да прости, да подаде ръка, да потърси контакт и да възстанови отношенията.

В  противен случай е възможно живота на вашия син да бъде една голяма поредица от провали.

ИМАТЕ  ДЪЩЕРЯ, или внучка? Тогава по същия начин ви съветвам да направите преглед на отношенията между вас, вашата майка, вашата дъщеря и внучката ви. Тук, както можете да се досетите, женската енергия върви по следната линия – дъщеря, майка, баба по майчина линия. И тази връзка също трябва да е хубава и да ме се прекъсва. Много е важно и какви спомени пазите от вашата баба по майчина линия. Енергийната връзка с нея е жива и няма  значение че тя може би вече не е на този свят. Душите продължават да живеят и след физическата смърт на тялото и имат връзка с нас. Особено що се касае до родовите отношения.

Говорим често за карма, но е добре да уточним, че кармата е три вида. Първата е тази на съответната душа. След това е родовата карма. Тоест, всички хора в рода, цялата фамилия са свързани по определен начин. И най-накрая идва кармата на етноса.

За наше съжаление има една голяма уловка в тази „игра”, наречена живот. В смисъл, че в повечето случаи бащите са силно привързани към дъщерите, а майките – към синовете си. (Едипов комплекс и синдрома на Електра). И от там нещата и моделите, които описахме по-горе често пъти се „прецакват”. Но така е устроен света и е добре да поддържаме кармата си “в ред” за да можем да живеем спокойно и успешно. 

Има и нещо друго, което е МНОГО ВАЖНО! ВСЯКА ДУША СИ ИМА СВОЙ СОБСТВЕН ПЪТ!

И ние като родители понякога омаловажаваме пътя на нашите деца. Нормално е да искаме те да са като нас или по-добри от нас, но НИЕ  НЯМАМЕ  ПРАВО  ДА  ЧЕРТАЕМ ПЪТЯ ИМ! ДЛЪЖНИ СМЕ ДА ПРИЕМЕМ ИЗБОРА ИМ, независимо дали това ни харесва или не.

ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО МАЙКАТА ТРЯБВА ДА ИСКА Е ДЕЦАТА Ѝ ДА СА ЩАСТЛИВИ. Каквото и да означава това!  И в тази връзка, не без значение е примера, който тя лично им дава. Има и още един момент, който майките по мое мнение много подценяват. Те прекалено много се тревожат за децата си, които според тях не са добре позиционирани в житейски план. МАЙКИ,  моля ви,  НЕ  ПРАВЕТЕ  ТОВА! Така не помагате, а пречите!

ДОВЕРЕТЕ СЕ НА ЖИВОТА! Ако децата ви трябва да преминат през определени житейски изпитания, подкрепяйте ги, но никога не казвайте „горкото ми дете”. И не поставяйте проблемните си деца „на фокус”, защото вътре в тях е скрит ресурса за да се справят със ситуацията.

Разбира се, често срещаме и примери за точно обратното. Човек, който поради някакви причини е останал без семейство, стабилни корени и род и въпреки това е преуспял в живота. Това вече се дължи на невероятната сила на духа му, която не всеки човек притежава. Тези хора са много специални.

И за финал, нека ви дам следният съвет : МАЙКИ, СТАРАЙТЕ СЕ ДА НЕ БЛОКИРАТЕ ЕНЕРГИЯТА НА РОДА, за да можете да се радвате на своите деца и внуци и да се гордеете с тях! Защото в крайна сметка равносметката от един успешен човешки живот настъпва, когато видите децата и внуците си здрави, реализирани в живота и създали щастливи семейства!