Ето духовните закони, които трябва да спазвате, за да сте успели и хармонични личности

Ето духовните закони, които трябва да спазвате, за да сте успели и хармонични личности | Диана

Искате да промените съдбата си? Тогава се запознайте с духовните закони и ги спазвайте.

Ще бъдете поразени от ефекта!

Всичко физическо в този свят съществува като следствие от това, което се случва в духовния свят. Има определени закони, по които всичко се движи и живее. Дали знаете за тях, или не, вярвате в тях или не, те съществуват, функционират и постоянно ви влияят независимо от желанията ви.

ЗАКОН ЗА СЕЕНЕТО И ЖЪТВАТА

„Не се лъжете, Бог не е за подиграване. Каквото посее човек, това ще и да пожъне“ (Библия, Галатяни, 6:7).

Това е един от най-важните и главни духовни закони. Той е известен още като „закон за причината и следствието“.

Каквото и да направим или да кажем, то непременно ще се върне към нас. И няма друг вариант. Ако постоянно сеете негатив сред хората, в живота, към самия себе си, очаквайте същата реколта. Но ако искате щастие, мир и любов, носете всичко това в заобикалящата ви среда. И обезателно ще ги пожънете!

А най-удивителното е, че израсналият плод винаги ще е по-голям по размери от посятото семенце. Подарете на някого усмивка и ще получите добро настроение за цял ден. Ако пожертвате и стотинка, обезателно ще ви се върнат многократно по-големи финанси. Това работи! Просто трябва да внимавате какви семена сеете както на емоционално, така и на физическо ниво.

ЗАКОН ЗА СЪТВОРЕНИЕТО

„И Бог създаде човека по Свой образ, по Божий образ“ (Библия, Битие, 1:27).

Бог е Творец на хората. И у всеки човек Той е вложил способността да твори. Първо създавате нещо в мислите си, а след това то преминава във физическия свят. Измисляте нещо, обмисляте идеята и я въплъщавате с материални методи.

Затова е много важно да следите за какво мислите.

Според изследвания през деня в главата на човека преминават около 10 000 мисли! Кои от тях ще използвате за съзидание и творение, полезно за себе си и за света? Или постоянно ще превъртате в главата си негатив и ще се чудите защо в живота ви има само провали? Мислете позитивно и получете своята прекрасна реалност.

ЗАКОН ЗА СМИРЕНИЕТО

„Бог се противи на горделивите, но дава благодат на смирените“ (Библия, Яков, 4:6).

Понякога, за да вървите напред, трябва просто да се примирите и да се успокоите. Често единствено в покой идва правилното решение и посоката на по-нататъшния ви път.

Често в преследване на някаква цел се раздаваме напълно, борим се, вървим срещу всички и всичко, но в резултат… изгаряме – и физически, и емоционално, без да постигнем дори и стотна част от желаното. Невъзможно е да се постигне всичко и винаги – това е гордост и тщеславие. Такива хора в живота не получават Божията подкрепа. Примирете се с това, че не сте всемогъщи, и ще получите благодат (т.е. незаслужено добро) Свише в живота си.

ЗАКОН ЗА БЛАГОДАРНОСТТА

„За всичко благодарете, защото това е Божията воля“ (Библия, Солуняни, 5:18).

Събудили сте се сутринта здрав? Благодарете! Имате покрив над главата, храна и сте осигурени? Прекрасно! Имате милион и мечтите ви се сбъдват? Отлично! Но дори и нещо да не върви както трябва, намерете за какво да сте благодарни. Научете се да намирате щастието в дребните неща! Това ще ви подкрепя в трудни времена и ще ви помогне да преживеете с минимални загуби на нерви.

ЗАКОН ЗА ЛЮБОВТА

„Обичайте враговете си, благославяйте тези, които ви кълнат, правете добро на тия, които ви мразят, и молете се за тия, които ви гонят“ (Библия, Матей, 5:44).

Това е МНОГО трудно! Понякога дори изглежда НЕВЪЗМОЖНО! Но дори не можете да си представите какви чудеса се случват, когато искрено се стараем да даряваме добро на тези, които не са го заслужили дори веднъж!

ЗАКОН ЗА ПРОШКАТА

„Прощавайте, и ще бъдете простени“ (Библия, Лука, 6:37).

Силата на прошката е една от най-могъщите. Прощавайки на този, който реално ви е обидил или наранил, вие сваляте бремето, което ви пречи да продължите напред и да бъдете щастливи. Има забележителна фраза: „Ако не простиш, все едно си изпил чаша с отрова и чакаш кога ще умре твоят съперник„. Колко точно! На кого му е по-зле – на вас или на този, на когото не можете да простите? Случва се да таите обида към някого, а той изобщо да не подозира за това и да си живее щастливо и безгрижно. Простете и живейте щастливи и свободни.

ЗАКОН ЗА ВЯРАТА

„Вярата е осъществяване на очакваното и увереност в невидимото“ (Библия, Евреи, 11:1).

И така, това, което очаквате в живота си, в това и вярвате. Много е просто. Очаквате, че ще ви уволнят, ще се разболеете, ще настъпи криза, ще се разделите с любим човек? Поздравления! Това е вашата вяра! Уверени сте, че ви очаква печеливш бизнес, ще се сбъднат мечтите ви и ще оздравеете скоро? Отлично! Вие вярвате в това. А е казано: „За вярващия всичко е възможно!„.

Така че очаквайте хубавото и бъдете сигурни, че всичко ще бъде чудесно. И получете това „чудесно“ в живота си.

Източник: stresovital.com