Ето защо ще я загубиш

Тя е станала по-затворена, и не обяснява защо.

Нещо не е наред. Не си съвсем сигурен, кога това се е случило, или защо изглежда, че нещо се е променило, но нещо очевидно не е наред.

Тя е друга. Тя вече не е онова весело малко момиченце, в когото ти се влюби, тя вече не сияе така , както когато те спасяваше, дори и в най-мрачните дни. Тя е станала по-затворена, и не обяснява защо.

Тя все още те прегръща, но повече не те чувства. Тя поглежда към теб, но вече не те вижда. Тя говори с теб, но вече не те разбира. Тя е близо до теб, но вече не е с теб.

Ти си я загубил.

Смяташ, че това е началото на края, но истината е, че всичко вече е приключило.

Всичко приключи, когато не и обръщаше внимание.

Всичко приключи, когато тя спря мигновено да реагира на съобщенията ти. Когато тя спря първа да започва разговор. Когато мълчанието ви стана неловко. Всичко приключи, когато тя спря да говори с теб за това, за което мисли, защото ти спря да я питаш.

Ти я чуваше, но спря да я слушаш. Вие започнахте все повече да мълчите. Това се превърна в нова нормалност. Мислеше си, че мълчанието означава, че няма какво да и кажеш, но в действителност това бе вик за помощ, че нещо не е наред.

Ти и казваше, че я обичаш, но ти престана да и го показваш.

Ти не ценеше нейната любов, нейното време, и, най-лошото от всичко, сърцето й. Ти я остави да гладува емоционално. Забрави, че любовта трябва да се поддържа – всеки ден, а не от време на време.

Забрави, че трябва да я обичаш, когато си уморен. Забрави, че трябва да я обичаш, когато си имал лош ден. Забрави, че трябва да я обичаш, когато си ядосан. Забрави, че трябва да я обичаш, когато тя е ядосана. Забрави, че трябва да я обичаш, когато да я обичаш е трудно.

Ето как я загуби.

Когато я гледаш, виждаш само външната обвивка жената, която някога е била там. Тя си отиде. Тя не се е променила – ти се промени, ти беше просто твърде сляп, за да видиш това.

Промените, които виждаш в нея – не са нищо повече от страничен ефект на твоето емоционално пренебрегване.

Със сигурност това ще те сломи, когато в крайна сметка тя си отиде завинаги, и това е разбираемо. Това ще бъде тъжен ден и тъжно събитие. Но ще е още по-тъжно, тъй като ти не видя, как се приближава и не направи нищо, за да го предотвратиш.

Ето защо я изгуби.

И когато този ден дойде, това ще е само твоя загуба.

По материали на Soulpost