Хороскоп на парите: коя зодия е най-богата?

Искаш да разбереш представителите на коя зодия имат най-много и обичат пари? Чети нашия хороскоп!

12-о място – Стрелец

Почетното 12-о място и титлата на най-големия зодиакален мошеник се дава на Стрелеца. Невероятно, но факт: Стрелците винаги имат пари (много при това), но това са пари, които те, макар и да притежават, все едно ги нямат. Защото в света винаги има някой, който е по-богат от Стрелеца, а това е непоносимо! Така че, всеки уважаващ себе си Стрелец, който не е заел първите места във Forbes, най-искрено счита себе си за бедняк и за човек, който търпи лишения. Между другото, имаме подозрения, че дори най-голямото състояние в света не би направило Стрелеца ментално по-богат. Тази ненаситна утроба не може да бъде запълнена, нито затворена.

11-о място – Водолей

Водолеят няма пари, защото не са му необходими – всичко е толкова просто и логично. Но защо? Да трепери като есенен лист – не, това не е за Водолея. „Един живот живеем. Какво толкова ще загубя!“ – това е девизът на Водолея. И ако трябва да сме честни, до този момент нито един Водолей не е загубил, защото винаги се намира някой, който е готов да даде на Водолея пари в замяна на възможността да бъде в неговата компания и да усети неизчерпаемата водолейска жажда за живот.

10-о място – Риби

На тях се падна 10-ото място, изключително заради факта, че вселената не търпи несправедливост, а ние решихме да не я разгневяваме. Тоест, истината е, че Рибите трябваше да заемат почетното място в първата тройка, защото те имат пари. Много пари. Но ние сме длъжни да кажем, че Рибите изобщо не умеят да ги заработват, въпреки че щедрата съдба им дава куп възможности. Но не: Рибите предпочитат скъпи аквариуми или декоративни езера, в които някой задължително ще им сипе храна. Но ако пуснете Рибата да плува самостоятелно – нещата са загубени. За храна тя все нещо ще си намери, но нито повече, нито по-малко от това.

9-о място – Везни

Те не просто не обичат парите – те ги презират! По-точно, не презират красивите хартийки, с които можеш да си купиш куп прекрасни вещи, а човешката жажда за печалба. О, колко жалко, колко грубо! Но пък от друга страна Везните много обичат луксозния начин на живот, така че тук има някакво противоречие. За нас, разбира се, не за Везните. Защото в световната картинка и едното, и другото се получава повече от перфектно на Везните: художникът трябва да е гладен, но благодарните му поклонници могат абсолютно справедливо да му поднесат нещо вкусничко за хапване.

8-о място – Близнаци

Близнаците умеят да печелят, но въпреки това те никога нямат пари. Дори за храна. При най-тежките случаи парите не стигат дори за консерва за котката (но и това дъно е по стандартите на Близнаците). И всичко е защото финикийските знаци само чакат да се докоснат до ръцете на Близнаците: те трябва да бъдат похарчени, и то възможно най-бързо. Докато не е започне нещо. А какво точно? Бог знае какво! Революция например, или апокалипсис. Това теб не те интересува, при Близнаците винаги нещо започва. В смисъл, те го започват.

7-о място – Телец

Телците са нещастни сирачета, нелюбими доведени деца на скъпото мироздание. Те са умни и старателни, и работливи, но злата мащеха въпреки всичко е жестока към тях: не ги бие, разбира се, но ги тормози безпощадно. Никой не обича парите, големите пари, така както Телците, но точно „големите пари“ на тях винаги им убягват. Те разполагат буквално с толкова, колкото са им необходими за да водят комфортен живот, малко по-добър от този на другите. Домът им е с една идея по-голям, колата – по-розова, хлябът – по-топъл. И колкото и да се старае Телецът да изкара повече пари, мечтаните милиони си остават въображаеми.

6-о място – Лъв

Шестата позиция на богатите представители на зодиакалните знаци се пада на Лъвовете. На тях не са им необходими пари. На тях са им необходими възможности. И по-точно – една възможност: да хвърлят пясък в очите на другите. Те винаги изглеждат богати: живеят в най-престижните квартали (макар и понякога в порутеното жилище на баба, което е пълно с дървеници), обядват в най-добрите ресторанти и определено се обличат модерно (за късмет на Лъвовете даровитите, но бедни дизайнери, няма да изчезнат, докато продължават да се раждат Везни). Общо взето, на Лъвовете не им е важно да бъдат, а да се представят за някого. По принцип, Лъвът така и така ще стане вътрешен човек в обществото на богаташите и ще си изкара пари за хляб и черен хайвер. Учи се!

5-о място – Рак

Ракът е рядък вид скъперник. Ако го попитате за какво са му толкова пари, той логично и рационално ще ви отговори: „Необходими са ми!“ Всъщност това е най-изчерпателната характеристика на Рака: парите са му нужни, а след това никой за нищо на света няма да разбере за какво ги е похарчил, защото Ракът никога не афишира какви са разноските му и не се хвали с богатството си. Изключение прави един-единствен случай – когато и последната касичка се пука по шевовете. Ракът жертва това, което не е успяло да се побере в нея за някои бедни роднини например. Но прави така, че всички да разберат колко щедър и благороден е той.

4-то място – Овен

Той обича риска. Големите пари отиват при хората, които умеят да рискуват. Затова Овните и богатството се срещат още на младини, влюбват се взаимно и си живеят в любов и съгласие докато смъртта не ги раздели. И ето тук започва най-веселото: Овенът има много наследници, а тези представители на зодиака никога не оставят завещание. This is Sparta!

3-то място – Козирог

Както е известно има два начина да се напълни касичката: или да печелиш повече, или да харчиш по-малко. Козирозите са достигнали съвършенство и в едното, и в другото. Те заработват абсолютно фанатично и не харчат почти нищо. А и какъв е смисълът да се харчат пари за глупости, когато може да се инвестират например в обучение. Което ще помогне да се печели повече, разбира се. Козирозите не могат да се нарекат скъперници, но те изкарват парите си с труд, а кой харчи безразборно усилията си? Нека отлежават в банката. Храна и вода не искат.

2-ро място – Скорпион

Почетното второ място се пада на Скорпионите, които, първо, много обичат парите, а второ – ненавиждат да губят. И не са в ролята на губещи именно по тази причина. Защото заради парите и заради мястото на пиедестала на победителя, те без капка жал ще минат по главите на конкурентите си и ще завоюват чужди територии, при това, смеейки се. Така че ние, за всеки случай, си имаме едно наум: мястото все пак не е първо. Извинете.

1-во място – Дева

Внезапно! Първото място и златния медал получава Девата – главните зодиакални аскети. Е, аскетизъм си е аскетизъм, а безпощадната статистика ни съобщава, че в списъка на най-богатите хора в света има най-много представители от тази зодия. И това означава, че вселената ни обича и ни пази от черна завист. Тъй като Девите – това са същите тези милиардери, които цял живот ходят с дънки за 20 долара, защото „…какво толкова, това са нормални панталони“. „Нормално“ е ключовата дума в лексиката на Девите. Повече не им е необходимо. Що за хора, а? Дори човешки не можеш да им завидиш!

космополитън.бг