И после казваш, че няма свестни мъже/жени?

Къде са тези мъже/ жени? Ами, навсякъде! Така като се замисля, те са толкова много. Но, не! Ти си се заплеснал точно по този/тази, които никога няма да ти обърнат по-специално внимание или ако не това, то се въртиш непрестанно в кръга на сляпата надежда с онзи, който не иска нищо повече от … емоции, и да се храни с теб… дали егото, дали гордостта, дали просто да си прави кефа – не знаем. Спри да се заблуждаваш, свестни мъже и жени има навсякъде. Ти не искаш да ги срещаш. И ето къде грешиш.

Страдаш не от липса на партньор, а от последствията на собствения си избор.

Често срещано явление! Всеки има по един приятел, който непрестанно се оплаква колко не иска да бъда сам или колко е самотен. Колко иска да намери добър човек до себе си, с когото да заспива и да се буди сутрин, с когото да споделя добро и лошо и да живее под един покрив с него. Дотук добре, но когато се впусне в търсене, избира обекта по съвсем други критерии, различни от дългосрочните му намерения. Разбирай – по-дълги крака, мускулна маса и дължина на полата, марката автомобил или банковата му сметка. Не казваме, че това е гарантирано зло или че този тип хора са непременно лоши, но все пак това дава индикация, че самите те не търсят нищо сериозно или по-различно от забавление, каквито се оказват и взаимоотношенията в крайна сметка, припокриващи се напълно с критериите на избора. Не сме ли прекалено големи, за да знаем, че не всичко, което хвърчи, се яде!? Не може да излизаш с еротичен модел на бельо и да ѝ се сърдиш, че не иска да е домакиня!? А и нито една свястна жена или мъж не би погледнал на нас сериозно след серия от изяви с по-горните, защото тогава сами сигнализираме нестабилност и незрялост. И страдаме всъщност от последствията на собствения си избор.

Искам човек, но ако може той да се държи и по начина, по който аз искам

Всички ние имаме очаквания, които половинките ни трябва да припокриват ежеминутно и точно това е тотална грешка. Най-силно си личи, когато сме сами и уж имаме силна нужда от някого. Но какво обаче се случва, когато се запознаем с нов човек. Уж търсим споделяне и комуникация, но се държим дистанцирано. Уж изгаряме от желание за среща, а чакаме той да ни потърси. Това говори, че съвсем не искаме това, което всъщност казваме, че искаме. Когато много държим да излезем навън, ние не се интересуваме дали последните няколко пъти сме потърсили най-добрите си приятели първи, нали? Оказва се, че не само искаме човека, такъв, какъвто си го представяме визуално, но това върви заедно с “той да прави всичко така, както на нас ни харесва”. Де такъв двоен късмет!? Де такива хора, четящи мисли!? Да имаш пълноценна връзка понякога значи да бъдеш далеч извън зоната си на комфортно съществуване. Да не говорим, че често тези, които не са постъпвали с нас по начина, по който сме очаквали, са се задържали за много по-дълго в живота ни от тези, които не са ни изненадали с поведение, но уви и бързо са си тръгнали от него. Извод: Много от прекрасните неща в живота, които могат да ни се случат, не са опаковани по начина, по който ни се иска!

Прекомерно високите критерии

Огромен капан! Когато изреждаш какви качества искаш да притежава твоята евентуална половинка, е хубаво да помислиш и какво можеш да предложиш в замяна. За да не се окаже, че ти всъщност си безработен тийнейджър, който живее при родителите си, но искаш до себе си успяла и самостоятелна жена, която е с визия на топмодел и душа на ангел. Често се случва сами да наблюдаваме как всеки от нас иска някой, който пък иска някой друг, който не може да има. Изгради си някаква реална преценка за себе си и я следвай. Опитай се да бъдеш обективна и относно това с каква роля си в живота на околните и този по-специален човек. Обикновено щастливите двойки се намират в някакъв сходен етап от живота и развитието си и това може да те ориентира правилно къде да се насочиш, за да не бъркаш и да не загубиш ценно време. И да, приказки за Пепеляшки винаги ще съществуват, но процента вероятност това да се случи е едно на милион. Сама прецени дали ти се рискува? И дали не е по-добре да се подготвиш и за друг тип сценарий… за всеки случай.

Заблуди и надежди

Той/ Тя ще се промени! Самият факт, че искаш да променяш някого, за да си с него, вече е проблем само по себе си. Двойките могат да променят някои малки неща, да се напаснат, но изцяло да се променят характери е трудна задача. Не е невъзможна, но трудна. А и запомни, че никой, който те харесва много, няма да те прекара през деветте кръга на Ада, защото много те обича. Някак не звучи логично!? И ако някой се държи по-скоро пренебрежително с теб, това значи точно това, което значи. Не очаквай да се промени! Тръгни си. Никой, който не те прави щастлив, не те заслужава.

Времето, прекарано заедно, гарантира симпатия

Научен факт е, че хората, които прекарват определено време заедно, макар и различни, след време започват да се харесват. Не блокирай с поведението си всеки нов човек, който се появява в живота ти. Не затваряй и кръга само измежду тези, които вече познаваш. Не го харесваш, защото все още не го познаваш! Ако го допуснеш до себе си обаче, сама ще се убедиш, че след време ще започнеш да разбираш шегите и тона му, поведението му, начинът му на изразяване, ще свикнеш с него и дори ще ти стане симпатичен. Работи на абсолютно същия принцип и с хората, които са постъпили зле с нас и впоследствие, дори ни опротивяват визуално. Дай шанс на първите да ти станат близки! Може Той или Тя да е сред тях?

Готова ли си вече да го срещнеш?

Източник: https://glamgirls.bg