Истините, които е крайно време да научиш и осъзнаеш (първа част)

Истините, които е крайно време да научиш и осъзнаеш (първа част) | Диана

В училище се опитват да ни научат на много неща – някои от тях са полезни, други не чак толкова, но истината е, че човек научава най-важните и трудни уроци в различни житейски ситуации. Рано или късно ни се налага да се сблъскаме с неприятната страна на нещата и да видим, че светът не е толкова розов за колкото го мислим. Тези ситуации и уроци ни каляват и ни помагат да се справяме по-добре с реалните неща в бъдеще.

Виж 10-те истини, които определено ще ни бъдат полезни, ако искаме да избегнем неприятни разочарования:

Хората идват и си отиват – за съжаление, не става въпрос само за гаджетата, а и за приятелите. Да, вторите може да се задържат в живота ни за по-дълъг период от време, но почти всички от тях рано или късно ще си тръгнат. Било то заради промяна в характерите и липса на общи интереси, образование в чужбина, нещо, което не могат да ни простят или нещо друго, рано или късно това ще се случи. Малко са приятелствата, които успяват да оцелеят дълги години и само смъртта да е причина те да се разпаднат.

Винаги ще има някой по-добър от теб – конкуренцията не е никак лошо нещо, затова не се натъжавай от този факт. Искаш или не, това е истината. Просто я приеми и се старай да променяш нещата. В момента може да има някой, който да е по-добър от теб в дадено нещо, но ако ти положиш нужните усилия, може да промениш това. В никакъв случай не завиждай или не се опитвай да прецакаш въпросния човек, само защото е по-добър от теб. Това няма да те направи по-добър, нито ще направи победата ти сладка. Напротив!

Не всичко зависи от теб – за съжаление, наистина има много неща, които не зависят по никакъв начин от нас. Да, ти можеш да положиш усилия, да се постараеш и да се надяваш на успех, но понякога той така и не идва. Все някога ще попаднеш в ситуация, в която трябва да изчакаш някой друг да вземе решение, от което зависи съдбата ти – било то в училище, в работата или в личния живот. Колкото и да искаш да бъдеш с някого, няма какво да направиш, ако въпросния човек не го иска. Ние те съветваме да правиш това, което ти е по силите, да се стараеш и да имаш нужното търпение. Това, че нещо не е станало, е защото това не е твоето нещо и зад ъгъла има друго, което е по-добро и подходящо за теб.

Любовта не е достатъчна – колкото и да се обичат двама души, ако между тях няма хармония и разбирателство, връзката им е обречена. Ще бъдат заедно известно време, ще си прекарват добре, но в един момент връзката им ще се разпадне. Ако попаднеш в такава ситуация, по-добре сложи край, отколкото да чакаш той сам да дойде.

Злото винаги ще съществува – със сигурност ти се иска да живеем в по-добър свят, хората да се обичат и никой да не наранява околните, но истината е, че няма човек, който да може да се пребори със злините и че те винаги ще бъдат част от живота. Бъди добър човек и прави добро на околните, но в никакъв случай не се ядосвай за всички лоши неща, които стават около теб, защото това ще те доведе до лудост. Не се шегуваме! Пази силите си и ги влагай в правенето на добрини.

Източник: Teenproblem.NET