Как блокираме чакрите си (и как да ги отключим)

Първа чакра – цвят червен – отговаря за опорно-двигателния апарат, включително и за ставите на гръбначния стълб, и именно чрез гръбнака тя оказва влияние върху цялото тяло, поради което се нарича фундаментална. Свързване със Земята и нейната енергия. Страхът блокира първа чакра. Погледнете вашите страхове в очите, опознайте ги, направете ги ваши приятели.

Втора чакра – оранжева – точно под пъпа. Отговаря за творческата реализация и задоволяване на нуждите. Настъпва блокиране, когато се чувстваме виновни. Разрушително състояние. Работете с чувството за вина, не се опитвайте да избягате. Погледнете от друга гледна точка.

Трета чакра – цвят жълт. Това е енергийният център на тялото, отговорен е за силата на нашите намерения. Блокиране се случва, когато човек чувства срам, разочарование. За съжаление от най-малка възраст ни се втълпяват тези чувства. Колко пъти сме чували като малки: „Не те ли е срам!“ Отключването става както с първа и втора чакра.

Четвърта чакра – цвят зелен. Сърцето. Настъпва блокиране, когато човек тъгува. Когато тази чакра е затворена, човек преживява болезнено състояние. Остра и безнадеждна депресия. Отключването е доста по-трудно, отколкото на другите чакри. Изисква се голямо усилие на волята, за да се излезе от състоянието на апатия и трезво да се погледне на ситуацията.

Пета чакра – цвят син. Комуникация, духовно творчество. Блокирането се случва, когато човек лъже себе си и другите. Лъжата е „заразна“. Ако влезете в това състояние вгледайте се внимателно и ще видите, че това е като вирус, който лавинообразно се разпространява. Бъдете честни спрямо себе си и другите. Трудно е, но възможно.

 Шеста чакра – синьо, мистичното трето око, тялото се приспособява към контакта с подсъзнанието, духовната воля.

Блокиране се случва, когато човек чувства разделението, живее с илюзии. Вземете наистина това, от което имате нужда. Не се сравнявайте с другите и поемайте толкова товар, колкото може да носите. Мечтите се сбъдват, ако са реални.

Седма чакра – виолетово, горната част на главата – връзка с космическата енергия. Блокиране се случва, когато човек има силна привързаност на земята. Това включва – дом, работа, хора, материални придобивки…Опитайте се да „пуснете“ всичко. И най-трудното – „освобедете“, този, когото обичате най-много. Не приемайте живота си като котва.