Как да направиш живота си по-хубав?

Как да направиш живота си по-хубав? | Диана image 2

Всички сме имали от онези лоши дни, в които всичко е  срещу нас и ни се иска да се скрием някъде и да не излизаме, докато проблемите ни не се решат. Естествено, това няма как да се случи, но колкото и трудно да ни е, винаги има нещо, което може да направим, за да върнем доброто си настроение.

girl-1324602_960_720

Тук са  десет съвета, които ще ти помогнат да си припомниш, че животът е хубав дори и в момента да не ти се струва така.

1. Запиши всяко хубаво нещо, което те е накарало да се усмихнеш

Похвали ли са те в офиса? Мъжът до теб в метрото отстъпи мястото си на възрастната дама? Приятелите ти забелязаха, че си си сменила прическата? Запиши всичко, което те е накарало да се усмихнеш, дори да е дреболия. В миговете, когато си тъжна, препрочети написаното. Определено ще се почувстваш по-добре. Може да се превърне в твой дневник, който ще ти помага да преминеш през онези лоши дни.

2. Направи комплимент

Харесваш новата чанта на приятелката ти? Кажи й го. Не знаеш колко можеш да зарадваш даден човек, като просто го похвалиш или му направиш комплимент. Да знаеш, че ти си причината за нечия усмивка, ще направи и твоят ден специален.

3. Поглези се

Отиди на масаж, направи си маникюр, купи си книгата, която искаш от толкова дълго време. Ако не ти се дават пари, винаги можеш да се разходиш в близкия парк, да хапнеш сладолед или просто да слушаш любимите си песни и да се надвикваш с певците.

4. Нахрани душата си

Посети музей, прочети книга, отиди на театър, оцветявай. Предприеми това пътуване, което отлагаш вече толкова много време. Намери какво радва душата ти и го прави. Така ще направиш живота си по-хубав. Не забравяй да записваш приятните преживявания.

5. Предизвиквай се

Направи нещо, което по принцип не би посмяла. Не обичаш да говориш пред много хора? Предизвикай се и го направи. Отиди на караоке и пей, без да се притесняваш колко фалшиво звучи гласът си. Там ще има още много хора, които не могат да пеят добре, но са дошли да се забавляват. Отпусни се и се наслади на момента. Ако си с авантюристичен дух, скочи с бънджи или изкачи някоя планина. Всичко е в твоите ръце, просто се осмели да направиш първата крачка.

6. Помагай

Предложи помощта си на някого, без той/тя да е поискал/а. Помогни на приятелката си с покупките или отскочи до магазина вместо нея; давай полезни съвети и изслушвай хората. Може да е нещо малко, но ще видиш, че ще останеш удовлетворена. Освен това и ти ще изпаднеш в ситуации, когато ще имаш нужда от помощ. Ще се изненадаш колко хора ще се отзоват на молбата ти.

7. Прекарай време с домашния любимец

Ако имаш домашен любимец, прекарай повече време с него. Разходи кучето, поиграй си с котката или се опитай да научиш папагала да казва няколко думи. Животните успокояват и разбират. Ако нямаш домашен любимец, винаги имаш възможността да си осиновиш такъв. Животните правят живота ни по-хубав, не го забравяй.

8. Напиши целите си 

Когато напишеш какво искаш да постигнеш и да ти се случи, ще се почувстваш по-мотивирана да вършиш работата си и да се бориш за мечтите си. Да знаеш какво искаш, е ценно знание за успеха ти. А когато си успешна и видиш резултатите от работата си, ще разбереш, че има смисъл да не се отказваш.

9. Споделяй

Сподели с приятелите и семейството ти какво те тревожи – независимо дали е нещо важно, или не. Може да получиш полезен съвет или поне подкрепа и утеха. Когато  споделиш страховете и проблемите си, ще се почувстваш освободена. Затова не се притеснявай да говориш. Знай, че има някой, който ще те  чуе.

10. Яж шоколад 

Доказано е, че шоколадът ни носи щастие. Така че имаш оправдание да си хапнеш от сладкото изкушение. Ако се притесняваш, че ще напълнееш, винаги можеш да побягаш в парка или да посетиш близкия фитнес. Затова хапвай без угризения на съвестта. Защото ако шоколадът не може да оправи настроението ти, кое може? 😉

Автор: Галена Стоянова