Как да оцелеем в жегите в три стъпки

Как да оцелеем в жегите в три стъпки | Диана

Не минаха и десет месеца и отново се озовахме в онова вълнуващо време на годината, в което метеорологичните условия освен жажда по морето и желание за любов, раждат обилно потене, високо кръвно налягане и мощен спад на енергията. Ето какво можем да направим, за да останем здрави и духовити в 40-градусов пек:

1. Знаете ли какво е мантра?

Ето ви една, която може да си повтаряте до края на август: „Трябвадапиямноговода„. Чувате го за първи път? Съмнявам се. И все пак…пийте много вода! Тя помага за хидратацията ви, което ще рече по-бистър ум, по-свежа кожа и изпъкнали мускули (за притежателите на такива). Така, както външната обвивка на тялото ви се нуждае от душ два пъти на ден през летните месеци (или веднъж седмично, това е въпрос на лични разбирания за хигиена), така и не толкова привлекателната му вътрешна част има нужда от редовни бани. И ако скоро не ви е попадал женски журнал, може да сте изпаднали в тежка заблуда, че кока-колата, кафето, сайдерът, бирата и коктейлът Лонг айлънд са достойни заместители на безвкусната вода. Не са.

2. Носете проветриви, леки и светли дрехи от лен и чист памук.

Знам, че за дамите изкушението от впити дънки, найлонови прашки и силиконови презрамки на сутиени, е голямо, но тези секси аксесоари причиняват неимоверна вреда на тялото ви, а не искате на плажа да привличате погледи с обриви, подсичания и други дерматологични екстри, които може да отблъснат потенциални ухажори. Същото се отнася и до господата – сватбарските ризи с колосани яки ще причинят задух и неконтролируемо потене, а чехлите от естествена кожа със специално място за палеца ви просто са грозни. И моля ви, чантите тип банан, диагоналка и всякакви други колани на неподходящи места може да са много практични и модерни, но са естетически магарешки трън в окото и опасност за кожата на вашия кръст.

3. Не прекалявайте с физическите усилия.

Да…лято е и трябва да покажем плът. Сетили сме се, че диетата е спешна към края на юни и сега трябва да бъхтим във фитнеса през двата месеца, в които повече от един човек става свидетел на полуголите ни тела. Прекомерното физическо усилие в жегите обаче може да провокира кардиологични проблеми (Да, кардиото може да води до кардиологичен проблем! звучи забавно, но не е), високо кръвно налягане, прималяване, хипогликемия т.н. През юли и август е по-удачно да правим леки упражнения, да се разхождаме рано сутрин или привечер и да не се преуморяваме. Ще ви издам и по една тайна:

Момичета, мъжът на бара на Смокиня ще ви хареса дори ако имате дискретни паласки и някоя и друга гънка! Освен ако, разбира се, нямате огромна брадавица на върха на носа, но тогава и цяла година във фитнеса няма да ви спаси.

Момчета, има една странна част от българските жени, които не получават колапс при вида на Попай-подобни мускули. Може би това е „неугледната“ част – онези с паласките, но и така да е, не принасяйте в жертва на Телото здравето си.

Автор: Цвети Иванова, Chronicle.BG