Как да се измъкнете от вашата кутия и да живеете в широта

Всеки един от нас живее в някакъв вид кутия. Има кутия с физически стени, която е под формата на вашата стая, дом, къща или хижа. Имате се и ваша метафизична кутия, която съдържа някаква форма на ограничаващи вярвания и нагласи, дълбоко отпечатани във вашето съзнание. Тя ви кара да мислите „Мога да направя това и определено не мога да направя онова.“ Каквато и форма да са приели стените на личните ви кутия, не я съдете. Всеки един проблем или ограничаващо убеждение е там по една много специална причина. Те са лично проектирани (от вас),за да създадат на ума ви илюзията за граници или фалшиво чувство за сигурност. По този начин ще развиете по-дълбок копнеж и желание да проучите тази огромна, безкрайна вселена, която непрекъснато се разширява вътре във вас и навсякъде около вас.

Има доста хора на този свят, които са склонни винаги да си остават у дома, хипнотизирани от телевизора през целия си живот. Те се страхуват да излизат навън в природата, да се срещнат лице с лице с елементите и да преживяват директно света. В зависимост от деня, те или го обичат, или се оплакват от него. Свещената им кутия се е превърнала за тях в уютно гнездо за един мързелив следобед и в личен затвор в някоя безсънна нощ. Хората са свикнали да се оплакват или да хвалят кутията си и имат готови оправдания за това защо не могат да я променят или просто я игнорират и се преструват, че нямат власт над нея. Забележете в коя категория сте склонни да попадате?

Със 7 милиарда души на тази планета, няма да можете да намерите всеки един от тях за очарователен. Има хора, които обичат своята кутия, мразят кутията си, никога не са доволни от размера на своята кутия или непрекъснато се лютят за чистотата и организацията в нея. Има и такива хора, които се чувстват претоварени относно своята кутия, тъй като я намират за твърде голяма или прекалено малка, твърде висока или прекалено тясна. Каквито и да са размерът и състоянието на кутията ви, може да се каже, че тя е доста добра за вас. Да, нашата Вселена е брилянтна и никога не прави грешка! Винаги има перфектен ред в привидната случайност на хаоса. Животът винаги работи за вас, а не срещу вас. Ако гледате внимателно, ще забележите, че вашето съзнание винаги се движи към вашето просветление и никога в обратната посока.

Това, което другите смятат за безопасно и предвидимо, често ни отвежда по-близо до остаряването, скуката и мъртвилото.

Така че е важно да непрекъснато да предизвиквате себе си И да намерите мир с този, който сте сега. Има основен баланс, съдържащ се в един наистина щастлив живот, и все пак ние хората сме склонни да бъдем същества на навика и обикновено не се опитваме да направим нещата, които се страхуваме да правим. Всеки ден е възможност да се пуснете от старите системи от вярвания, които не са ви нужни вече и наистина да се превърнете в истинска светлина на любовта! Помислете как да направите тази седмица такова нещо, ЕДНО нещо, което винаги сте се страхували да направите, но винаги сте искали да направите. Прескочете тази буйна река и отидете в мирната градина на любовта, където тревата расте много по-зелена и по-висока. Когато го направите, умът и сърцето ви няма да имат друг избор, освен да се разширяват.

Винаги помнете, че животът е процес на постоянно узряване, който никога не свършва. Това ще ви се случи духовно, умствено, емоционално и да, дори физически, особено ако медитирате върху източника на любовта всяка вечер! Ако не правите жизнено важни стъпки всеки ден към живия невероятен живот, който обичате, може да се движите към него заедно с мъхестите охлюви от местното езеро. Това е ВАШИЯТ живот и става дума за това да сте наистина живи, не просто да сте торе-долу живи. Вие сте тук, за да се забавлявате наистина, да отидете отвъд страховете си и да се наслаждавате на всеки ден колкото можете повече! Защо не? Вашият живот си струва, нали? Хайде направете това своя специална цел за нов живот до края на тази година … ок? Пуснете се от всички тези „проблеми“, които се въртяха в ума ви вчера, не си струва тези мисли да се повтарят отново днес. Това е вашият живот и вие заслужавате да си поживеете и това означава, че се превръщате в истинска топка на блаженство за радост на всички!

Естествено, ще бъде трудно да направите първата стъпка извън вашата кутия и в тази нова светла територия. Бъдете търпеливи със себе си. Вие ще започнете да вярвате в себе си все повече и повече с всяка нова смела стъпка, която предприемете. Вашата кутия е ваш приятел и враг, винаги можете да се вмъкнете обратно в нея в бъдеще и най-вероятно ще го направите! Въпреки това, толкова повече можете да се упражнявате да осъзнавате повтарящите се мисли, истории, вярвания и драми, които циклят в главата си, толкова по-лесно ще бъде да излезете от тях следващия път. Просто осъзнайте, че имате силата вътре във вас, за да проявите нещо ново, което желаете! Така че защо да не проявите своя по-освободена, по-силна и по-щастлива версия? Всеки може да казва, че сте луди, това е ок и забавно, а вие може просто да прошепнете в ухото им тайната за това да живееш в широта и да се посмеете с тях малко по-силно следващия път, когато се срещнете.

Тайната за да живеете живота си в широта е да познавате истинската си природа. Да разбирате, че сте безкрайно духовно същество, душа, която е високо интелигентна, проникната и заобиколена от всички страни от всемогъщата Вселена. Тази невероятна интелигентност протича през всеки атом и молекула, която можете да си представите, и винаги слуша всяка ваша мисъл, направлява всеки ваш дъх. Тя е най-добрият ви приятел от всички и никога няма да ви изостави. След като се откажете от идеята, че сте отделени от нея, вие ще осъзнаете, че всичко е добро, има свое предназначение и е божествено. Ще разберете, че най-голямата сила във Вселената живее във вас и вече не трябва да участвате в живота със страх. Можете да живеете в пълно 100% доверие, знаейки, че няма от какво да се притеснявате … никога! Това е, което е необходимо, за да бъдете необратимо проявяващо същество, което естествено прелива от радост, изобилие и лесен успех през всеки ден от живота си!

Една последна нещо … Аз чувствам, че е жизнено важно да се разбере, че всеки човек в живота ви се опитва ( на някакво съзнателно или несъзнателно ниво) да ви помогне да се измъкнете от вашата кутия. Всеки нов човек, с който се запознавате, е потенциален най-добър приятел, а тези, които изглеждат ваши врагове, просто са най-големите ви учители в маскировка. Така че просто си отделете този момент, за да забележите къде са най-дебелите стени и проблеми, които съществуват в ума ви. Ако не можете да ги откриете или да ги запомните, просто помислете за това кой или какво е било „проблем“ в живота ви през миналата седмица. Тогава благодарете на тези илюзии, че са ви дали преживяването да бъдете отделени от вашата истинска, просветена и свободна природа. Защото без тези препятствия вие никога нямаше да знаете какво е чувството да станата по-осъзнати и да се развивате! Ние непрекъснато участваме в света на полярностите, в дуалността, и когато я посрещнете съзнателно, с високо вдигната глава, можете да се издигнете напълно над нея. Така че аз ви каня да отделите този ден, за да бъдете благодарни за кутията, в която се намирате, каквато и да е тя. Без значение какво е формата й или колко неясна и сложна изглежда – оценете я такава, каквато е. Дайте й любов, защото това е следващата съществена стъпка от вашето пробуждащо пътуване към живота на удивителното просветлено същество, което наистина сте.

Джефри Озуалд, “Просветленият Манифестор“