Как да се заредим с женствена енергия

Според ведите, които са живяпи преди 5000 години, женската енергия стои в основата на света. Това е женското градивно и творческо „Аз” на жената, което е заложено във всеки от нас и което ни води към постигане на желанията и целите.

Всички ние имаме периоди на спад на енергията. Това особено важи за началото на пролетта, когато дългата зима ни е изпила физически, психически, емоционално. Имаме нужда от мощен енергиен заряд. Предлагаме няколко идеи, които ще повишат женската ни енергия и ще ни дадат нови сили. Или най-малкото, ще ни накарат да се чувстваме по-добре.

Масаж

Според ведите, тялото на жената се нуждае от докосване. Нашето тяло има необходимост от масажиране и раздвижване. В противен случай енергията застоява, притиска тялото отвътре и това може да причини болести и да ни кара да се чувстваме отпаднали.

Бъбрене с приятелки

Взаимния обмен на енергия повишава тонуса на жените. Мъжете имат нужда от тишина, за да разберат себе си. При жените е обратното – общуването с приятелки ни зарежда емоционално и започваме по-добре да осъзнаваме желанията и нуждите си.

Разходки

Въпреки добре познатата фраза, която определя жените като „пазителки на домашното огнище”, връзката с природата е от изключителна важност за нас. Така, че използвайте всяка свободна минута за разходки – в парка, в планината, направете си пикник или поне се разходете след работа.

Музика и танци

Слушайте музика всеки ден. Може да е лежерна, класическа или музика за медитация. Но ако музиката, която ви зарежда е рок, например, защо не! Опитайте се да си създадете навик да слушате музика, която не е просто фон,докато вършите нещо друго. Отделете си време от деня, и 10 минути са достатъчни, в което само да седите и да слушате. Изключете телефона си, не мислете за нищо.

Танците във всяка форма са чудесен начин да повишите силата на вашата женственост и сексуалност. Това особено важи за индийските, ориенталските, еротичните и латино танците.

Йога

Заниманията с йога успокояват ума и дават сили. Желателно е курсовете да се провеждат от жена. Мъжът инструктор единствено може да зареди тялото ви, но той не е способен да споделя енергия. Просто защото е мъж.

Ден без финансови притеснения

Оставете всички сметки и отчети в гардероба. Отложете плащанията за следващия ден. Повярвайте ми – те няма да отидат никъде.

Пейте, рисувайте, пишете стихове, изразявайте себе си

Намерете начин, по който да дадете израз на своето въображение и креативност. Когато сте ангажирани с нещо забавно и експресивно, не мислите за нищо друго и отпускате тялото и ума си.

Отглеждайте цветя

Грижата за саксийни цветя вкъщи или в градината е допълнителен начин да повишите вашата женска енергия. Саксийка с теменужки на перваза на прозореца, също ще свърши работа. Цветята, растежът и цъфтежът са отражение на женската същност.

Отидете в книжарница

Разходката между рафтовете с книги е изключително вдъхновяващо за жените. Опитайте се да го правите поне час-два на седмица. Жената е пазител на знанието, а книгата – негов източник.

Разделете с някого домашните задължения

Дори само мисълта, че без вас къщата ще се обърне с главата надолу, може да понижи настроението ви. Затова се опитайте да поделяте домашните ангажименти с останалите членове на семейството си и освободете време само за себе си.

Курсове по актьорско майсторство

Жените живеем в свят от емоции. Влизането в чужди роли, не само ще ви помогне да разберете себе си, но е и начин да освободите натрупаното напрежение и да споделяте радостта и удоволствието от нещата. Играйте роли вкъщи с партньора си. Изкуството на съблазняването също е вид актьорска игра.

Грим и грижа за външния си вид

Гримът, прическата и поддържаният външен вид не е само за да впечатляваме мъжете, а да угаждаме и на себе си. Затова е важно да изглеждаме добре, дори когато сме си вкъщи или просто отиваме на разходка в парка.

Подарете си цветя

Това е много лесен начин да повишим енегрията и душевното си състояние. Цветята не само очароват и красят жената, но също така извличат негативните усещания. И така, ако се чувствате тъжна или подтисната, не плачете на възглавницата. Купете си букет цветя.

Носете рокли и поли

Днес жените носят по-често панталони и това е разбираемо. Носенето на поли и рокли ще възвърнат донякъде връзката с вашата женственост. Има едно правило, което гласи жената да не носи панталони на първите седем (!) срещи. Ако иска да очарова мъжът, разбира се. Установено е също така, че продължителното носене на панталони има негативно влияние върху женската фигура.

Водни източници

Къпането и играта, дори близостта до река, езеро или море е чудесен начин да повишите нивото на енергията си. Водата е в основата на женската сексуалност и способност да бъде в хармония и да се адаптира към различни обстоятелства.

В Древна Гръция в храмовете на Афродита (богинята на любовта) младите жрици са били длъжни да могат да плуват, за да бъдат в близък контакт с водния елемент.

Правете упражнения

Ако чувствате спад или липса на енергия, започнете да се занимавате с нов спорт. Това може да е всичко, от залата за фитнес, танци, тенис или просто започнете да тичате рано сутрин.

Говорете нежно

Научете се да комуникирате без напрежение и агресия. Женската енергия може да разцъфти, само от няколко произнесени нежни думи. Обидните и арогантни думи понижават енергията на жената до нулата.

Източник: http://purvite7.bg